Trenér hokejové reprezentace Jalonen odkryl nominaci. Na Švýcarské hry bere tři nováčky

Tři nováčky zařadil finský trenér českých hokejistů Kari Jalonen do nominace na Švýcarské hry v Helsinkách a Fribourgu. Debutovat v druhém dílu série Euro Hockey Tour v sezoně budou útočníci Kryštof Hrabík z Plzně, Adam Najman z Liberce a Daniel Voženílek z Třince.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 17:36 7. 12. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté na turnaji Karjala

Česká hokejová reprezentace | Zdroj: Profimedia

Po roce a půl se vracejí útočníci David Tomášek ze Sparty a Lukáš Radil z Pardubic, poprvé od únorových olympijských her v Pekingu také sparťan Vladimír Sobotka a pardubický Tomáš Zohorna.

Chci se sejít se všemi extraligovými trenéry, těší se Jalonen. U národního týmu by rád pokračoval i dál

Číst článek

V pětadvacetičlenném výběru je šest bronzových medailistů z letošního mistrovství světa v Tampere a Helsinkách.

Na zisku první české medaile po deseti letech se podíleli obránci Michal Kempný ze Sparty, David Sklenička ze švédského Brynäs a útočníci Jiří Černoch z Karlových Varů, Jakub Flek z Komety Brno, Matěj Stránský z Davosu a Michael Špaček z Ambri-Piotty.

Kouč Jalonen povolal 20 hráčů z české extraligy a pět krajánků. Vedle Stránského a Špačka působí ve Švýcarsku také brankář Šimon Hrubec v Curychu a útočník Filip Chlapík v Ambri-Piottě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme