Čeští hokejisté uspěli v přípravě i proti Německu, tým kouče Jalonena oslavil historický zápas výhrou 6:2

Čeští hokejisté i potřetí v přípravě na mistrovství světa ve Finsku pod novým koučem Karim Jalonenem uspěli. V Chomutově v duelu Euro Hockey Challenge porazili Německo 6:2. Vítězstvím oslavili jubilejní 2000. zápas v historii české a československé reprezentace. Odveta se bude hrát v pátek od 15.00 opět v Chomutově.

Tento článek je více než rok starý.

Chomutov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté slaví gól

Čeští hokejisté slaví gól | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

O branky vítězů se postarali obránce Jakub Krejčík a útočníci Adam Klapka, Jiří Černoch, Petr Holík, Patrik Zdráhal a Jakub Flek. Brankáři Štěpánu Lukešovi sebral čisté konto ve 47. minutě za stavu 5:0 bek Fabio Wagner a následně v přesilové hře snížil Daniel Schmölz na 2:5.

Národní tým se sžívá s finským trenérem Jalonenem. ‚Snaží se nám vše uzpůsobit,‘ pochvaluje si Klapka

Číst článek

Jalonen tak uspěl v souboji s finským krajanem na lavičce Německa Tonim Söderholmem, který má po svém boku i asistenty Raima Helminena a Petteriho Väkipartu.

Jalonenův asistent Libor Zábranský starší poprvé z lavičky národního týmu sledoval počínání svého syna Libora a stali se první takovou rodinnou dvojicí v historii české hokejové reprezentace.

Němci nastoupili i Maciejem Rutkowským z Krefeldu, který doplnil nominaci spolu s dalším útočníkem Danjem Leonhardtem ze Salcburku. Tým naopak opustil Julian Napravnik z Minnesota State University.

První velká šance se rýsovala českému týmu až v sedmé minutě, ale Černochova přihrávka v přečíslení na Smejkala neprošla. Na druhé straně se dostal k dorážce Karachun, bekhendem Lukeše nepřekonal. V čase 9:41 domácí otevřeli skóre. Černoch našel zpoza branky mezi kruhy Krejčíka, který prostřelil Treutlea.

Za 99 sekund vedl Jalonenův výběr už o dvě branky. Klapka se trefil z pravého kruhu na lapačku německého gólmana a v druhém reprezentačním utkání dal první branku.

Ve 23. minutě při Fleischerově vyloučení zakončil kombinaci po Blümelově přihrávce z levého kruhu Černoch. Další příležitost měl Cienciala a 72 vteřin od třetí branky se radovali Češi znovu. Blümel po šikovné otočce na levém kruhu našel rozjetého Holíka, který upravil na 4:0.

Ve 28. minutě Lukešovi propadla Hussova střela mezi betony, ale stačil puk přikrýt před dotírajícími Jentzchem a Pfaffengutem. Potom český gólman vytěsnil i Karachunovu střelu. Němci se ubránili při Münzenbergerově trestu a přesilovku zkrátil faulem Jiříček.

Na začátku třetí třetiny čelil Lukeš úspěšně sérii střel. Ve 45. minutě po vhazování ve vlastním obranném pásmu předvedl Zdráhal sólo přes celé hřiště a z levého kruhu zařídil pětibrankový náskok. Za 77 sekund se dočkali branky i Němci. Volek našel volného Wagnera a Lukeš kapituloval.

Ve 49. minutě při Blümelově vyloučení se hosté radovali opět po Schmölzově efektním zakončení s hokejkou mezi nohama. Treutle si poradil s Blümelovou možností. V č

Zápas Euro Hockey Challenge v Chomutově:

ČR - Německo 6:2 (2:0, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 10. Krejčík (Černoch, Fridrich), 12. Klapka (P. Zdráhal), 23. Černoch (Blümel, Jiříček), 24. P. Holík (Blümel, Jordán), 45. P. Zdráhal, 54. Flek (Smejkal, Kodýtek) - 47. Wagner (Volek, Blank), 49. Schmölz (Höfflin). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Brejcha, Zíka. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 3852.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme