Čeští hokejisté v přípravě podlehli Německu, trenér národního týmu Jalonen si připsal první prohru

Čeští hokejisté ve čtvrtém utkání pod vedením nového trenéra Kariho Jalonena poprvé neuspěli. V duelu Euro Hockey Challenge v Chomutově podlehli Německu 0:2. Soupeř jim oplatil čtvrteční porážku z Rocknet Areny 2:6. Vítěznou branku vstřelil v 6. minutě Daniel Schmölz a 89 sekund před koncem při power play pojistil výsledek Mirko Höfflin. Gólman Anders Jenike udržel čisté konto.

Chomutov (Aktualizováno: 17:24 15. 4. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Daniel Schmölz z Německa, Jan Ščotka z ČR a brankář Petr Kváča z ČR, který inkasuje gól

Zleva Daniel Schmölz z Německa, Jan Ščotka z ČR a brankář Petr Kváča z ČR, který inkasuje gól | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

Minulý týden Češi v prvních testech před mistrovstvím světa v Tampere porazili dvakrát Rakousko - ve Znojmě 5:1 a v Linci 4:1.

Národní tým se sžívá s finským trenérem Jalonenem. ‚Snaží se nám vše uzpůsobit,‘ pochvaluje si Klapka

Číst článek

Český tým se na další fázi přípravy sejde na Velikonoční pondělí v Ostravě a čekají jej dva duely Euro Hockey Challenge na Slovensku. Ve čtvrtek 21. dubna nastoupí od 17:30 ve Spišské Nové Vsi a o dva dny později od 15.00 v Trenčíně.

Hned v úvodu připravil Smejkal šanci pro Blümela, ale gólman Jenike zasáhl. Češi měli v úvodu převahu, jenže v 6. minutě se radovali z vedení Němci. Z levého kruhu překonal Kváču Schmölz a skóroval stejně jako při čtvrteční porážce. Jalonenovu týmu se nedařilo dotáhnou akce finální přihrávkou a naopak další šanci soupeře měl Fleischer a zahrozil také Karachun.

Ve 12. minutě se po Zdráhalově přihrávce ocitl sám před Jenikem Navrátil, ale minul. Domácí se neprosadili ani při Roglově trestu a vyrovnání nepřinesl ani Černochův pokus.

V úvodu druhé části český gólman vytěsnil maskou Jentzschův tečovaný pokus. Potom neměl přesnou mušku Kahun. Ve 28. minutě byl blízko vyrovnání v přečíslení Kodýtek, ale puk se zastavil v brankovišti. Při Krejčíkově vyloučení v polovině druhé části netrefil branku Karachun a Höfflin zamířil do horní tyče. Němci se ubránili při Wagnerově trestu.

Na přelomu druhé a třetí třetiny Češi odolali při Smejkalově čtyřminutovém vyloučení. Po pauze se natlačil před branku Schmölz, ale Kváča zasáhl. Dlouhou přesilovku zkrátil o 38 sekund Benderův faul. V polovině třetí části Jenike vyrazil Smejkalovu střelu.

V 54. minutě mohl ve vlastním oslabení vyrovnat Flek, ale trefil horní tyč. Další možnost měl Zdráhal. Při power play ale trefil z vlastního obranného pásma prázdnou branku Höfflin a zpečetil výhru týmu finského kouče Toniho Söderholma.

Zápas Euro Hockey Challenge v Chomutově:

ČR - Německo 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Schmölz (Kahun, Rogl), 59. Höfflin. Rozhodčí: Hradil, Kika - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4351.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme