Čeští hokejisté porazili Finy 3:1 a vyhráli celé Švédské hry

Čeští hokejisté vyhráli i své druhé utkání na Švédských hokejových hrách, když porazili Finy 3:1 po trefách Petra Holíka, Hynka Zohorny a Jiřího Sekáče. Díky dvěma výhrám a následném vítězství Švédska na Rusy 4:2 ovládli svěřenci Miloše Říhy celý turnaj.

Stockholm (Aktualizováno: 17:58 9. 2. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hynek Zohona dal svůj první gól na turnaji

Hynek Zohona dal svůj první gól na turnaji | Foto: Jonas Ekstrome | Zdroj: Reuters

V sestavě národního týmu proběhlo několik změn. Šanci dostal poprvé v seniorské reprezentaci útočník Radek Koblížek, který nahradil v bratrské formaci Zohornů Radima. I v brankovišti došlo k výměně. Šimona Hrubce nahradil Roman Will, jak už trenéři avizovali dopředu.

Hokejisté porazili Švédy 5:2. Jan Kovář rozhodl zápas ve Stockholmu hattrickem

Číst článek

V úvodních minutách se dostali Finové do několika nebezpečných šancí a bezbrankový stav držel Češi jen díky dobře chytajícímu Willovi. V 16. minutě zkoušel svůj důraz v brankovišti Roman Horák, ale puk za záda Rasmuse Tirronena procpat nedokázal.

Až v polovině druhé třetiny padla ve stockholmské hale první branka. Roman Holík s Jiřím Sekáčem správně vystihli finskou rozehrávku a druhý jmenovaný zvládl přesně zakončit.

Čtyři minuty poté museli čelit čeští hokejisté přesilové hře, kterou ale dokázali využít. Při rychlém protiútoku v oslabení Tomáš Zohorna nahrál přesně svému bratrovi Hynkovi a při jeho trefě už se nezvládl Tirronen vrátit na druhou stranu své branky.

První přesilovku ve třetí části přinesla českému týmu třetí branku, když byl za podražení vyloučen Mikael Ruohomaa. Patnáct vteřin před jeho návratem z trestné lavice napřáhl od modré čáry Jiří Sekáč a trefil se přesně na rameno finského brankáře.

Finové se nakonec dočkali také branky, po vyloučení Romana Horáka snižoval Niklas Friman. Osm minut před koncem ale přišlo citelné oslabení pro český tým. Jan Kovář tvrdě fauloval u mantinelu jednoho z Finů a rozhodčí to posoudili jako zákrok, který zasluží trest na pět minut plus do konce utkání.

Nakonec oslabení neznamenalo větší komplikace pro český výběr. Národní tým tak slaví druhé vítězství a zároveň ovládl celý turnaj. Ve druhém utkání totiž Švédové porazili Rusy 4:2 Naposledy vyhrála reprezentace některý podnik Euro Hockey Tour, kdy ovládla Carlson Hockey Games v Pardubicích.

Skvělá práce! 👏🏻 Roman Will při premiéře za #narodnitym vychytal vítězství proti Finsku, Češi mají na Švédských hokejových hrách druhou výhru! 🔥
#FINvCZE 🇫🇮🆚🇨🇿 #jakolev

14:14 – 09. 02. 2019

13 140

bor, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme