Trenér Miloš Říha je z nemocnice zpět u hokejové reprezentace. Na střídačku se vrátí v sobotu

Trenér českých hokejistů Miloš Říha je po krátkém pobytu v nemocnici zpět u týmu. Páteční trénink však sledoval pouze v civilu a podvečerní duel se Slovenskem v Trenčíně vynechá. Ujistil však, že sobotní odvetu Euro Hockey Challenge v Nitře, kde v tomto týdnu reprezentační mužstvo absolvuje pátý týden přípravy na mistrovství světa, už odkoučuje ze střídačky.

Nitra Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér hokejové reprezentace Miloš Říha na střídačce národního týmu

Nový trenér hokejové reprezentace Miloš Říha na střídačce národního týmu | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Šedesátiletý Říha měl být podle původních zpráv ještě v nemocnici v Nitře na pozorování poté, co jako poslední vedl středeční trénink. Vrátit se k týmu měl až v sobotu. Místo toho již v pátek pečlivě sledoval trénink mužstva z tribuny po boku generálního manažera Petra Nedvěda, který se k reprezentaci připojil po návratu ze zámoří.

Chceme vidět hráče, o kterých ještě nemáme jasno, říká Reichel k absenci posil z Flyers proti Slovensku

Číst článek

„V nemocnici už jsem být neměl, všechno je v pohodě, ale nejraději bych byl samozřejmě na ledě,“ uvedl Říha v rozhovoru pro ČTK a deník Sport. „Detaily ale prozrazovat nechci. Jde o banální situaci, která se stane každému člověku, a já myslím, že se to zbytečně nafouklo. Je to zbytečné, protože vytváříme tlak na mužstvo, což je škoda. Měli bychom mužstvo nechat v klidu,“ řekl Říha.

Důvod hospitalizace zkušeného kouče tak zůstal zahalený tajemstvím. „Všechno je v pohodě. Prostě se mi udělalo trošku zle a doktor je opatrný, tak jsme udělali veškerá vyšetření a na nich se prokázalo, že je to naprosto v pořádku,“ uvedl Říha.

Účast na mistrovství světa, které začne na Slovensku za dva týdny, jeho současná zdravotní komplikace nikterak neohrožuje. „Ne, to ne. Alespoň tedy doufám, že mě za to neodvolají, že jsem byl v nemocnici,“ smál se Říha, byť ještě nebyl na první pohled tím energickým trenérem, jakým bývá na střídačce.

Několikrát ale ujistil, že je v pořádku. „V pátek do Trenčína ještě nepojedu a budu na zápas koukat v televizi, ale v sobotu tady při utkání v Nitře už budu stát na střídačce. Žádná další kontrolní vyšetření už mě nečekají,“ poznamenal.

Nucená absence v Trenčíně ho mrzela. „Samozřejmě jsem se těšil, že tam pojedu, ale doktoři jsou opatrní. Tak jim dám dneska za pravdu a zítra už chci být u toho, protože ta příprava graduje a já si myslím, že to bude v pátek dobrý zápas. Bude to svátek hokeje, Slováci to berou dost prestižně a já se na to moc opravdu těšil. Věřím, že naši kluci se předvedou v tom nejlepším světle,“ řekl Říha.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme