Trenér Pešán končí na lavičce hokejové reprezentace, oznámil svaz. Manažerem zůstává Nedvěd

Trenér Filip Pešán skončil na střídačce hokejové reprezentace. Výkonný výbor svazu ho na čtvrtečním jednání odvolal z funkce i s asistenty Martinem Strakou a Jaroslavem Špačkem a trenérem brankářů Zdeňkem Orctem. Důvodem byly výsledky národního týmu v sezoně, které završil historický neúspěch v podobě devátého místa na olympijských hrách v Pekingu.

Praha (Aktualizováno: 18:18 24. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české hokejové reprezentace Filip Pešán

Filip Pešán | Zdroj: Profimedia

Na pozici generálního manažera naopak zůstává Petr Nedvěd, jenž má od začátku sezony hlavní zodpovědnost za složení mužstva i jeho výsledky.

Pešán je připravený skončit u hokejové reprezentace, počká na rozhodnutí svazu. Klok by trenéry neměnil

Číst článek

Právě Nedvěd byl pověřen, aby do poloviny března předložil návrh složení nového trenérského týmu. Nemá přitom ve výběru žádné omezení. Výkonný výbor se bude věcí zabývat 17. března.

Hlasování členů

Na jednání bylo přítomno deset členů z celkových jedenácti. Pro odvolání Pešána jich hlasovalo všech deset. Při druhém hlasování ohledně Nedvědovy budoucnosti bylo devět členů pro jeho setrvání, jeden proti.

Pešán bude i nadále šéftrenérem svazu, smlouvu má do konce května a bude záležet na dohodě obou stran, zda bude prodloužena, nebo nikoliv.

Jako svazový šéftrenér působí čtyřiačtyřicetiletý Pešán od sezony 2019/20, národní tým převzal předloni. Na posledním mistrovství světa v Rize s ním skončil po vyřazení ve čtvrtfinále s Finy na sedmém místě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme