Česká reprezentace do 18 let na medaili nedosáhla. Z bronzu se radují po výhře 5:2 Švédové

Čeští hokejisté do 18 let na mistrovství světa v Rusku na medaili nedosáhli. V utkání o třetí místo podlehli Švédům 2:5. Svěřencům kouče Davida Bruka nevyšel v souboji o bronz začátek a již v deváté minutě prohrávali 0:2. Seveřané získali devátou medaili, při pěti stříbrech a čtyřech bronzech ale dál čekají na titul.

Tento článek je více než rok starý.

Čeljabinsk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédští hokejisté se mohou radovat z bronzových medailí

Švédští hokejisté se mohou radovat z bronzových medailí | Foto: IIHF

Švédové šli do vedení v páté minutě, kdy se precizní tečí prosadil Bäck a brankář Dvořák neměl nejmenší šanci zareagovat. V osmé minutě šel na trestnou lavici Jeník a soupeř nemilosrdně trestal - do odkryté branky zakončil Pasic.

Hokejisty Sparty povede v nové sezoně německý trenér Uwe Krupp

Číst článek

Jeník vzápětí pykal znovu, byla z toho ale naopak příležitost českých mladíků, v níž Kropáček ze sóla minul branku.

Nedlouho poté si hru v početní výhodě zkusili i Češi a před brankářem Lindbomem operující Plášek po Zábranského nahození snížil. Kropáčkův faul však pomohl Seveřanům k tomu, aby znovu získali klid. Johanssonův pokus ještě zastavila tyč, ale pak nechala česká obrana dorážet Westfälta a bylo to 1:3.

V úvodu druhého dějství trefil Johansson opět tyč a v 26. minutě oživil české naděje důrazný Teplý. Před polovinou utkání se ale proti pravidlům provinil Adámek a Švédové opět získali dvoubrankové vedení, když se mezi střelce konečně zapsal i smolař předchozího průběhu duelu Johansson.

Smůla jako kdyby se v tu chvíli přestěhovala na hole českých hráčů: Gajarský neproměnil samostatný únik, Plášek rozezvučel tyč a pouze na brankové konstrukci skončil i Hašův pokus. Když se místo snížení prosadil v 46. minutě Ginning, bylo jasné, že Brukův výběr už nenajde síly na zvrat.

Mistrovství světa hokejistů do 18 let v Čeljabinsku: O 3. místo

ČR - Švédsko 2:5 (1:3, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Plášek (Zábranský, Haš), 26. Teplý (Kropáček, Pytlík) - 5. Bäck (Ginning, Andersson), 9. Pasic (Gustafsson, Berggren), 17. Westfält (Gustafsson, Pasic), 31. Johansson (Fagemo, Olofsson), 46. Ginning (Andersson, Gustafsson). Rozhodčí: Alarie (Kan.), Anderson (USA) - Kovacs (Švýc.), Šišlo (Rus.). Vyloučení: 6:7. Využití: 1:3. Diváci: 5813.
Sestava ČR: Dvořák - Zábranský, Haš, Malík, Klejna, Doktor, Adámek - Lauko, Jeník, Kvasnica - Pekař, Čajka, Blümel - Plášek, Gajarský, Střondala - Sklenář, Kropáček, Pytlík - Teplý. Trenéři: Bruk, T. Martinec a Studnička.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme