Holky tam nechaly všechno, hodnotí trenér české reprezentace čtvrtfinálovou prohru s Finskem

České hokejistky prohrály na světovém šampionátu ve čtvrtfinále s Finskem 0:1. Na historický postup do semifinále tak nedosáhly. Na turnaji ale nekončí. Čeká je boj o důležité páté až osmé místo. I přes těsnou porážkou byl trenér české reprezentace Tomáš Pacina s výkonem jeho svěřenkyň spokojený.

Tento článek je více než rok starý.

Calgary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitánka českých hokejistek Alena Mills.

Kapitánka českých hokejistek Alena Mills. | Zdroj: Profimedia

České hokejistky prohrály na mistrovství světa v Calgary ve čtvrtfinále s Finkami 0:1. Na turnaji ale nekončí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí čtvrtfinálový zápas na mistrovství světa trenér českých hokejistek a kapitánka týmu

„Holky tam nechaly všechno, ale hlavně, co se nám samozřejmě líbilo, že jsme měli víc ze hry, že jsme Finky tlačili, že jsme hráli naší hru a se vztyčenou hlavou,“ hodnotil utkání pro Radiožurnál trenér Tomáš Pacina, že je hrdý na svůj tým.

„Holky odvádí jako tým skvělý výkon, každá má nějakou roli a tu plní. Já se můžu jen opakovat, na holky jsem hrozně pyšná, na ty výkony a ještě je toho hodně před námi,“ říká kapitánka českých hokejistek Alena Mills.

„Víme, že to bude náročný zápas, teď už je tady pozdě, takže jdeme do cool-downu, protahování, abychom se připravily už na zítřek. Je to těžké, ale k tomu sportu to patří a zítra je nový den, chtěli bychom vyhrát a postoupit do té skupiny A na příští sezonu.“ Dodala Mills.

České hokejistky tak budou proti Japonkám hrát o páté až osmé místo a hlavně o důležitý postup do skupiny A na příští světový šampionát.

Mistrovství světa hokejistek v Calgary - čtvrtfinále:

ČR - Finsko 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka: 36. Vanhanenová. Rozhodčí: Lieffersová, Manthaová (obě Kan.) - Kainbergerová (Rak.), Strongová (USA). Vyloučení: 2:4. Bez využití. Bez diváků.

Mikuláš Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme