České hokejistky porazily na mistrovství světa i Německo, základní skupinu ovládly bez ztráty bodu

České hokejistky vyhrály na mistrovství světa v Calgary i poslední čtvrtý zápas ve skupině B, když zdolaly Němky 2:0. Do čtvrtfinále tak půjdou z prvního místa a vyhnou se v něm dvěma zámořským favoritům turnaje - domácí Kanadě i výběru USA, který obhajuje zlato z roku 2019.

Tento článek je více než rok starý.

Calgary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost českých hokejistek

Radost českých hokejistek | Foto: Lehktikuva | Zdroj: Reuters

Oba góly českého týmu dala obránkyně Dominika Lásková, druhé čisté konto za sebou udržela brankářka Klára Peslarová.

Českým hokejistkám se na mistrovství světa daří. ‚Zatím to byly povinné výhry,‘ uklidňuje trenér

Číst článek

Svěřenkyně trenéra Tomáše Paciny byly po celé utkání výrazně střelecky aktivnější (29:12). V osmé minutě si ale i český tým prožil nelehké chvilky, když měly Němky k dispozici půlminutovou přesilovku čtyři na tři. Peslarová však byla neprůstřelná a navázala na bezchybný výkon proti Japonsku (4:0) v předchozím utkání.

Noemi Neubauerová ztroskotala v úvodním dějství na strážkyni německého brankoviště Franzisce Alblové, po jejímž zásahu zazvonil puk na tyčku, Neubauerová si ale v dalším průběhu zlepšila náladu dvěma nahrávkami, když byla - stejně jako Kateřina Mrázová - u obou branek zápasu.

Lásková otevřela skóre ve 25. minutě dokonale přesnou ranou z kruhu, kdy zakončovala na bližší tyčku, kotouč se odrazil od ní do břevna a druhé tyčky a následně do branky. Před polovinou třetí části se pak prosadila dorážkou zblízka a nejlepším možným způsobem tak odčinila svůj předchozí přestupek proti pravidlům.

Mistrovství světa hokejistek v Calgary:

Skupina B:

ČR - Německo 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Lásková (Neubauerová, Mrázová), 50. Lásková (Mrázová, Neubauerová). Rozhodčí: Furbergová (Švéd.), Senuková - Chartrandová (obě Kan.), Mochovová (Rus.). Vyloučení: 6:6. Bez využití. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme