‚V Ostravě to fanoušci umí.‘ Stránský se vrátil domů a před svou rodinou bojuje o účast na šampionátu

České hokejisty čeká v Ostravě druhý duel Českých hokejových her. Národní tým nastoupí proti Švédsku. A znovu u toho bude útočník Matěj Stránský, který jako odchovanec Vítkovic zažil ve čtvrtek poprvé seniorský reprezentační zápas na stadionu, kde vyrůstal.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matěj Stránský v utkání s Finskem

Matěj Stránský v utkání s Finskem | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Bylo to super. Fanoušci byli skvělí, jako vždy, když hraje nároďák v Ostravě. Jsem rád, že jsem si mohl zahrát před kamarády, před rodinou. Užil jsem si to,“ řekl Radiožurnálu Matěj Stránský.

Reprezentace se přetahovala s Finskem o vítězství, po nájezdech se ale radoval soupeř

Číst článek

„Během hymny jsem byl trochu naměkko. Na tomhle stadionu jsem vyrůstal, taťka byl trenér, takže jsme jezdili spolu. Byl jsem tady pořád,“ zavzpomínal na svá mládežnická léta ve Vítkovicích.

Jeho děda vyhrál s Vítkovicemi zatím poslední mistrovský titul v roce 1981, klubem prošli i jeho otec, strýčkové a bratr. A Stránský vždy pamatoval v ostravské aréně skvělé návštěvy a atmosféru.

„Bylo to skvělé, už když jsem tady byl jako malý kluk na mistrovství světa v roce 2004. I teď když tu hraje parahokejová reprezentace, tak je tu skvělá atmosféra, fanoušci to tady umí, ocenil střelec švýcarského Davosu, jenž bojuje o druhou účast na světovém šampionátu za sebou.

V reprezentaci zažívá metody nového trenéra Kariho Jalonena a prozrazuje, co finský stratég nejvíce po českém týmu chce.

„Abychom hráli všichni blízko u sebe, další novinkou je způsob obrany. Když nemáme šanci napadat, tak se trochu stáhnout a mít pořád hráče na středu,“ doplnil Stránský před sobotním duelem se Švédskem. Zápas začne v 16.00, živé vstupy můžete poslouchat na Radiožurnálu Sport.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme