Hokejisté porazili v posledním zápase Rakousko 4:1 a obhájili prvenství na Českých hrách

Čeští hokejisté porazili v Ostravě 4:1 Rakousko a obhájili celkové prvenství na Českých hrách. Pomohla jim k tomu i výhra Švédů v severském derby nad Finskem (2:0), které Čechy na úvod zdolalo v nájezdech. Domácí turnaj Euro Hockey Tour vyhrál národní tým počtvrté z posledních pěti odehraných ročníků.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava (Aktualizováno: 18:34 1. 5. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči České republiky se radují z třetího gólu. Zleva autor gólu Jiří Černoch z České republiky a Jakub Flek z České republiky

Hráči České republiky se radují z třetího gólu. Zleva autor gólu Jiří Černoch z České republiky a Jakub Flek z České republiky | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Místo odpočívajícího Romana Červenky vedl tým kouče Kariho Jalonena do boje v roli kapitána jeden z dosavadních asistentů Jakub Flek.

České hokejistky povede Kanaďanka MacLeodová, bude první ženskou trenérkou národního týmu

Číst článek

V utkání si připsal dvě nahrávky. Skórovali obránci David Sklenička, David Jiříček a Vojtěch Budík a útočník Jiří Černoch. Dvakrát se Češi prosadili v přesilovkách, jednou v oslabení.

Mužstvo, které posílí celkem sedm hráčů ze zámořské NHL, čeká v příštím týdnu generálka na mistrovství světa v podobě Švédských her ve Stockholmu. Utká se postupně s domácími Švédy, Finy a nakonec se Švýcary, kteří na závěrečném podniku EHT nahradí Rusy.

Mužstvo, které posílí celkem sedm hráčů ze zámořské NHL, čeká v příštím týdnu generálka na mistrovství světa na Švédských hrách ve Stockholmu. Utká se postupně s domácími Švédy, Finy a nakonec se Švýcary, kteří na závěrečném podniku EHT nahradí Rusy.

Jako první ohrozil branku střeženou Starkbauem po dvou minutách Zohorna. V začínající páté minutě se proti pravidlům provinil Špaček a hned na startu přesilovky přišel šok, když Sklenička vyhodil kotouč přes celé hřiště, ale ten směřoval na rakouskou branku a překvapil Starkbauma, jehož zákrok přišel pozdě.

V deváté minutě musel předvést své umění strážce české branky Lukeš, když zakončoval z velmi dobré pozice Lebler. Vzápětí byl na druhé straně v obrovské šanci Holík. Po Jiříčkově chybě se opět Lebler ocitl sám před Lukešem, ten znovu podržel své spoluhráče.

Na druhé straně nepřinesla navýšení náskoku pěkná souhra Špačka s Blümelem a ani Krejčíkův pokus od modré čáry.

Druhá třetina

Poklidný úvod druhé části příliš neoživily ani přesilovky, které si oba celky zahrály. Její druhá polovina už však přinesla mnohem více vzruchu před oběma brankami. Český tým hrál další početní výhodu, v níž napřáhl od modré čáry talent Jiříček a stejně jako v sobotu proti Švédům oslavil další gól.

Uběhlo však jen 38 sekund a Rakušané byli znovu na dostřel díky pohotové teči Nissnera, který přesměroval Wolfovo nahození. Reakce ze strany favorita přišla hned za dvě minuty znovu díky využité přesilovce, když Flekovo dobývání rakouské branky dokončil úspěšně Černoch.

V úvodu třetí části měl další příležitost aktivní Blümel, jenže tomu dnes nebylo přáno, Starkbaum byl úspěšnější. V 52. minutě přišla Budíkova paráda. Zničehonic našlápl k individuální akci, prošel mezi celkem čtyřmi hráči soupeře, s velkým přehledem zakončil chytrým bekhendem mezi betony a dovršil tak výsledek.

České hokejové hry, turnaj Euro Hockey Tour v Ostravě:

ČR - Rakousko 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. D. Sklenička (Budík, Černoch), 31. D. Jiříček (Blümel, Flek), 34. Černoch (Flek, Blümel), 52. Budík (D. Sklenička, P. Kousal) - 32. Nissner (Wolf, Kirchschläger). Rozhodčí: Šír (ČR), Ansons - Zunde (oba Lot.), Ondráček (ČR). Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5720.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme