České juniory čeká v noci na mistrovství světa boj o postup do finále. V semifinále hrají se silnou Kanadou

Čeští hokejisté do 20 let se pokusí na mistrovství světa postoupit do finále. Jenže k tomu si potřebují poradit s Kanadou, která ukázala národnímu týmu svoji sílu v přípravě před mistrovstvím světa.

Tento článek je více než rok starý.

Buffalo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté do 20 let

Čeští hokejisté do 20 let | Foto: Matt Zambonin/HHOF-IIHF Images | Zdroj: IIHF Images

„Tak nám paradoxně může pomoct ten zápas, který jsme s nima hráli před turnajem, protože si můžou myslet, že když nám dali 9:0, tak to zopakují. Já si to nemyslim,“ věří trenér Filip Pešán, že i na Kanadu by mohla dolehnout nervozita ze semifinále a z pozice velkého favorita. A rozhodně není v českém týmu sám.

Kouč dvacítky Pešán: Nebyli jsme lepším týmem, ale týmem s větším srdcem

Číst článek

„Porazit se dá každý, takže si myslím, že můžeme uspět,“ nevzdává se dopředu útočník Filip Chytil, stejně jako jeden z velkých hrdinů čtvrtfinále, gólman Josef Kořenář.

„Můžou nás podcenit, může se stát cokoliv. Třeba dáme rychlý dva nebo tři góly a potom kdo ví, co bude? Sesypou se, celý tým se může sesypat a my to můžeme uhrát. Nikdo neví, jak to dopadne,“ řekl Radiožurnálu brankář Kořenář.

Záležet bude hodně právě na výkonu českého gólmana, kterého po bitvě s Finskem všichni chválili, včetně trenéra Filipa Pešána. A brankáři taková důvěra posílí sebevědomí. Dokázat to znovu, chce Josef Kořenář i v semifinále, ve kterém musí celý tým ukázat maximální nasazení. A nebát se silného soupeře.

Filip Pešán | Foto: ČTK

„Nesmíme samozřejmě hrát bázlivě. Jakmile Kanada ucítí, že se bojíme a máme z nich strach, tak nás přejede a bude dominovat. My musíme trochu vystrčit růžky,“ přemýšlí před semifinále trenér národního týmu Filip Pešán.

Semifinále juniorského mistrovství světa mezi českými a kanadskými hokejisty začne dvě hodiny po půlnoci českého času. V tu dobu už bude rozhodnuto o prvním finalistovi. Od 22 hodin hrají domácí Američané s reprezentací Švédska.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme