České kluby znají soupeře v Lize mistrů. Liberec s Třincem čekají Švédové, Kometu Zug

Hokejisté Liberce narazí v osmifinále play-off Ligy mistrů na Frölundu. Švédský celek zatím kraluje krátké historii soutěže, když při její premiéře byl poraženým finalistou a nyní je v pozici obhájce prvenství z předchozích dvou ročníků. Úřadující český mistr Brno vyzve švýcarský Zug, soupeře ze Švédska má i Třinec, jemuž se do cesty postaví Malmö. Rozhodl o tom dnešní los play-off v Helsinkách.

Tento článek je více než rok starý.

Helsinky Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V hokejové Lize mistrů na sebe narazily Vítkovice a Liberec

V hokejové Lize mistrů na sebe narazily Vítkovice a Liberec | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Liberec, poražený finalista posledního extraligového finále, může být prvním přemožitelem Indians při jejich dlouhé vítězné šňůře v Lize mistrů. Při šesti výhrách v rámci základní skupiny se v součtu s minulým ročníkem protáhla už na 14 utkání. Jako poslední udolal Frölundu před rokem na úvod play-off Minsk. Bílí Tygři mohou zároveň také částečně pomstít pražskou Spartu, která 7. února prohrála souboj o prvenství 3:4 v prodloužení.

Bílí Tygři už v nové sezoně konfrontaci se švédským hokejem zažili, když ve skupině změřili síly s Växjö. Doma prohráli 3:4 v prodloužení, venku 3:6. Frölunda během šesti utkání základní části ztratila jediný bod s Curychem, skupinou prošla s celkovým skóre 21:10.

Brno má při premiérové účasti v soutěži papírově nejschůdnějšího soupeře z celého českého tria. Zug však v současnosti vévodí jakožto vicemistr své země švýcarské lize a ve skupině skončil před finským celkem JYP Jyväskylä.

Soupeř Třince z Malmö už do ČR v této sezoně zavítal, neboť jeho soupeřem v základní skupině bylo Brno. Doma vyhrála Kometa 5:4 v prodloužení, na severu Evropy v závěrečném vystoupení ve skupině podlehla v úterý 0:3.

„Na losování jsme se dívali, a když se to blížilo k závěru, tak bylo jasné, že na nás vyjde jeden ze švédských týmů. Malmö je soupeř, jenž v základní skupině Ligy mistrů odehrál vyrovnané duely s Kometou, která je českým mistrem, takže to bude určitě kvalitní tým,“ uvedl hlavní kouč Ocelářů Václav Varaďa na klubovém webu.

„Myslím si, že nás čekají výborné a vyrovnané zápasy, na které které se poctivě připravíme. Rovněž očekávám, že Malmö bude hrát podobně jako nedávno HV 71 Jönköping. Takže velká síla v osobních soubojích a výborné bruslení,“ odtušil Varaďa.

První zápasy se budou hrát 31. října a 1. listopadu, odvety jsou na programu o týden později 7. listopadu. Pokud nedojde ke změně s ohledem na případnou kolizi využití některé z hal, začnou všechny české týmy vyřazovací část Ligy mistrů doma, neboť byly losovány ze druhého koše, který byl vyhrazen celkům z druhých míst základních skupin.

V případě postupu do další fáze je již nyní zřejmé, že by na sebe čeští zástupci ve čtvrtfinále nenarazili, až v semifinále by mohlo dojít na souboj mezi Brnem a Třincem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme