Zápas českých juniorů s Finskem byl kvůli koronaviru zrušen, kontumačně prohráli. Stejně tak Rusové

Pozitivní test jednoho z českých hráčů zapříčinil, že tým na mistrovství světa do 20 let prohrál kontumačně 0:1. Zápas s Finskem měl začít ve 20 hodin. Stejný osud stihl několik hodin poté i duel Slovenska s Ruskem. Koronavirus se objevil v kádru Sborné, Slovákům proto byla přiřčena výhra 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Edmonton (Aktualizováno: 19:15 29. 12. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Myšák a Josef Koláček (vpravo)

Jan Myšák a Josef Koláček (vpravo) | Zdroj: Reuters

Podle situace v českém týmu se rozhodne, zda výběr trenéra Karla Mlejnka bude moct nastoupit ke svému poslednímu utkání základní skupiny A v Edmontonu proti Rakousku.

Každý tam musí nechat víc než sto procent, burcuje obránce Ticháček před duelem proti Finům

Číst článek

Zápas je na programu ve čtvrtek od 22.30 SEČ. Češi mají zatím jediný bod.

Na šampionátu jde již o druhý kontumační výsledek. Se stejným problémem jako Češi se potýkal tým USA před zápasem se Švýcary a rovněž si připsal porážku 0:1.

„O dalším postupu rozhodne IIHF a direktoriát turnaje. Zatím máme informace takové, že pokud budou dnešní PCR testy členů české výpravy negativní, zítra bychom měli dle původního rozpisu turnaje k závěrečnému zápasu skupinové fáze proti Rakousku nastoupit,“ uvedl mluvčí české dvacítky Ondřej Kalát.

„Je to velmi nepříjemná situace pro nás pro všechny. Ale vzhledem tomu, že už druhým rokem absolvujeme mistrovství světa juniorů ve ztížených covidových podmínkách, byli jsme připraveni i na scénář, že nějaká taková situace může přijít,“ řekl Mlejnek.

„Hráči už byli takticky připraveni a natěšeni na zápas s Finskem, po informaci z dnešního rána jsme ale okamžitě zareagovali, změnili program a už se stoprocentně soustředíme na zápas s Rakouskem,“ dodal český kouč.

Mužstvo zůstává v souladu s pokyny organizátorů na hotelových pokojích. Karanténa platí pro všechny jeho hráče i členy realizačního týmu. Výprava se tak vrátila ke stejnému režimu, jaký platil bezprostředně po příletu do Kanady.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme