Úspěšná první příprava. Hokejisté ve Znojmě porazili Rakousko 3:1

Čeští hokejisté porazili ve Znojmě v prvním zápasovém testu před květnovým mistrovstvím světa na Slovensku Rakousko 3:1. V duelu Euro Hockey Challenge se o branky týmu kouče Miloše Říhy postarali David Tomášek, Lukáš Klok a debutant Tomáš Fořt.

Znojmo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté porazili v první přípravě na MS Rakousko 3:1

Čeští hokejisté porazili v první přípravě na MS Rakousko 3:1 | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Gólman Marek Langhamer při reprezentační premiéře přišel o čisté konto v čase 57:41, kdy Rakušané zmírnili porážku. Odveta se bude hrát v sobotu od 16:15 v Linci.

Svaz administrativně vyřadil tři hokejové kluby z extraligy juniorů, případ bude řešit arbitráž

Číst článek

Premiéru v národním týmu si proti 14. týmu loňského mistrovství světa odbyli také útočníci Tomáš Fořt a Šimon Stránský. Hned po 100 sekundách nabídl domácím přesilovou hru Wolfův faul a ve čtvrté minutě ji zužitkoval Tomášek, který po Fořtově teči Jordánova pokusu doklepl puk do odkryté branky.

Další možnost měl Mertl, gólman Kickert odolal i po průniku Radima Zohorny i Sekáče. V polovině zvýšil střelou z pozice za levým kruhem obránce Klok a v devátém reprezentačním startu se radoval z premiérové branky.

Říhův tým měl jednoznačnou převahu a rakouský gólman si poradil se Zdráhalovým pokusem. V 13. minutě Langhamerovu branku ohrozila ojedinělá tečovaná střela Hofera z ostrého úhlu. Při Maxově vyloučení našel Tomášek Mertla, který ale přestřelil. Gól nepřinesly ani pokusy Tomáše Zohorny a Dvořáka.

Český tým dominoval a Langhamer si připsal první zákrok až ve 25. minutě při Tomáškově vyloučení a střele Schlachera od modré čáry. Větší šanci měl po průniku v oslabení Jordán, Kickert ale zasáhl.

V polovině druhé části vysunul Tomáš Zohorna do úniku Sekáče, který také ztroskotal na gólmanovi Lince. Stav se nezměnil ani po střele Filipa Pavlíka, pokusu Radovana Pavlíka či možnostech Beránka a Radima Zohorny.

V úvodu závěrečného dějství ukryl Kickert Tomáškův bekhendový pokus v lapačce. V dobré pozici netrefil puk Beránek a průnik Radovana Pavlíka zlikvidoval rakouský gólman. Ve 44. minutě se dostal do šance Zwerger, ale Kundrátek mu ji zmařil.

Při vyloučení Filipa Pavlíka měl Langhamer práci, ale udržel čistý štít. V 50. minutě pomohla hostům po Sekáčově zakončení zblízka tyč a o dvě minuty později znovu po Dvořákově střele z pozice mezi kruhy.

V 53. minutě už Češi skórovali. Červený zpoza branky našel zcela volného Fořta, který pohotově překonal Kickerta. Další možnost měli ještě Beránek a Řepík. Langhamerovi sebral nulu z dorážky po Wolfově pokusu Hofer.

První přípravný zápas jsme úspěšně zvládli, Rakušany porážíme 3:1! 💪🏻

#CZEvAUT 🇨🇿🆚🇦🇹 #narodnitym

21:20 – 10. 04. 2019

43

Euro Hockey Challenge ve Znojmě:

ČR - Rakousko 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Tomášek (Fořt, Jordán), 10. Klok (Tomáš Dvořák), 53. Fořt (Červený) - 58. Hofer (R. Wolf). Rozhodčí: Hradil, Šír - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 4250 (vyprodáno).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme