Nesmíme nic podcenit, burcují čeští hokejisté před zápasem s Rakouskem. K postupu jim stačí bod

Hokejová reprezentace do 20 let ve čtvrtek nastoupí k poslednímu zápasu v základní skupině mistrovství světa. V utkání proti Rakousku budou Češi chtít kromě příchodu nového roku oslavit i postup do čtvrtfinále. Klíč k tomu je jednoduchý – jakkoliv bodovat.

Tento článek je více než rok starý.

Edmonton Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté do 20 let se radují z vítězství

Čeští hokejisté do 20 let se radují z vítězství | Zdroj: Reuters

Národní tým bude poprvé na turnaji v roli favorita. Podle beka Karla Klikorky toho bude chtít využít.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejisté se na šampionátu do 20 let chystají na boj o postup proti Rakousku. Více v příspěvku Františka Typovského

„Nesmíme v žádném případě nic podcenit. Být silní na puku a rvát se dopředu, abychom ten zápas zvládli. Jim jde také o všechno, ale my k tomu musíme přistoupit zodpovědně a mít v hlavě, že jdeme jasně vyhrát.“

„Hráčům říkáme, že věříme tomu, že budou podepsaní pod postupem do čtvrtfinále. Nebude to jednoduché utkání, ale snad bude týmová kvalita na naší straně,“ věří reprezentační kouč Karel Mlejnek.

Rakušané jsou na turnaji v roli otloukánka. Nováček v nejvyšší divizi mistrovství světa má zatím skóre 1:22 a nula bodů na kontě. Ale pozor - třeba proti Švédsku inkasovali pouze čtyři branky, zatímco Češi schytali sedmigólový příděl.

Do stavu 2:0 nebyl mezi týmy žádný rozdíl, myslí si po vysoké prohře juniorů s Američany trenér Mlejnek

Číst článek

„Je to nepříjemný soupeř. Zatím prohrál všechny zápasy, takže si na nás bude chtít spravit chuť,“ varuje před možným podceněním nejmladší člen výpravy, teprve sedmnáctiletý obránce David Jiříček.

Pokud národní tým večer zaboduje, podívá se do čtvrtfinále ze čtvrtého místa. V případě postupu ho bude čekat vítěz druhé skupiny, tedy lepší z dvojice Kanada – Finsko.

Zápas Česko – Rakousko začíná v kanadském Edmontonu ve 20.00 a Radiožurnál z něj nabídne pravidelné reportážní vstupy.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme