Hokejisté v zápase s Lotyši narazí na známé tváře z extraligy. Chtějí se poučit z utkání s Kazachstánem

Den po výhře 5:1 nad Kazachstánem čeká české hokejisty na mistrovství světa další utkání. Od 19.20 nastoupí v Rize proti domácímu Lotyšsku. Jedna ze dvou pořadatelských zemí má na soupisce hned osm hráčů z extraligy.

Riga Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česku se proti Kazachstánu nepovedla druhá třetina.

Česku se proti Kazachstánu nepovedla druhá třetina. | Foto: Ints Kalnins | Zdroj: Reuters

„Samozřejmě je známe, hodně hráčů hraje v extralize. Hráči jsou kvalitní a bude plná hala, moc se těšíme,“ říká Radiožurnálu Sport útočník Daniel Voženílek, který si v neděli večer proti Kazachstánu odbyl premiéru na mistrovství světa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy hokejistů před zápasem Česko - Lotyšsko

Proti domácímu týmu ho o den později čeká také souboj se spoluhráčem s Třince. V obraně Lotyšska totiž nastupuje Karlis Čukste. Mohlo by tak dojít i na vzájemné hecování.

„Může být. Ale v dobrém. Jako proti Slovensku, kdy mě Libor Hudáček přátelsky malinko krosčekoval do obličeje. Možná bude i něco podobného s Vožuchem. Nevím, možná,“ usmíval se Čukste.

„Viděl jsem, jaký mu dal Hudáček krosček, tak živé to asi nebude,“ odpověděl Voženílek.

Kromě Čuksteho je na soupisce Lotyšska ještě dalších sedm hráčů, kteří nastupují v extralize. Více jich v Rize kromě českého týmu mají už jen Slováci – a to devět.

Čeští hokejisté na mistrovství světa porazili Kazachstán. Ve třetí třetině rozhodli o výhře 5:1

Číst článek

Především obranu má pořadatelská země sestavenou z extraligových hokejistů, hraje v ní Kristaps Zile z Litvínova, Uvis Janis Balinskis z Liberce, Oskars Cibulskis z Kladna a zmíněný Čukste. V útoku je doplní vítkovický Robert Bukarts a Martins Dzierklas z Českých Budějovic.

„Na takových turnajích, jako je mistrovství světa, často hrajete proti týmům, které neznáte. Nevíte, jak hrají. Většina hráčů našeho týmu ale zná většinu českého týmu. Nevíme, jestli to je výhoda, nebo nevýhoda, ale budou to určitě známější protihráči a bude to pohodlnější,“ tvrdí lotyšský obránce Karlis Čukste.

Problémy s Kazachy

Přestože má za sebou národní tým výhru 5:1 s Kazachstánem, do měření s Lotyši se chce poučit z problematické druhé třetiny, kterou už na turnaji nechce opakovat.

„Brankář Langhammer nás podržel, moc jsme mu nepomohli. Mohlo to být klidně 2:2 nebo jsme mohli i prohrávat,“ říkal Martin Kaut o pasáži po neproměněném nájezdu Dominika Kubalíka.

„Hodně před námi odstupovali a čekali víceméně na naše chyby. Pořád tam někde šmátrali hokejkami a jak nám to vypadlo, tak nás chtěli přečíslovat. Ve druhé třetině jsme se nechali trochu unést a chtěli jsme hodně chodit do ofenzivy. Vždy nám to nějak špatně přeskočilo a už se na nás řítili,“ vysvětloval problémy s outsiderem obránce Jakub Zbořil.

Duel českých hokejistů proti domácímu výběru začne v 19.20 a na Radiožurnálu uslyšíte přímý přenos celého zápasu. Už v 18. hodin startuje na Radiožurnálu Sport speciál k mistrovství světa s hokejovým expertem Martinem Procházkou. Zápas také můžete sledovat v online reportáži serveru iROZHLAS.cz.

František Kuna, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme