Po senzační výhře další debakl. Hokejová dvacítka inkasovala od Spojených států znovu sedm gólů

Česká hokejová dvacítka podlehla na mistrovství světa v Edmontonu Spojeným státům americkým 0:7 a nenavázala na pondělní výhru nad Ruskem 2:0. Svěřenci trenéra Karla Mlejnka drželi krok do 26. minuty, ale po druhé třetině už prohrávali 0:3. Pěti body za dvě branky a tři asistence zazářil Trevor Zegras a čisté konto udržel Spencer Knight.

Tento článek je více než rok starý.

Edmonton Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání šampionátu do 20 let mezi Českou republikou a USA

Utkání šampionátu do 20 let mezi Českou republikou a USA | Foto: AP/JASON FRANSON | Zdroj: ČTK

Čeští junioři si v součtu s úvodní prohrou 1:7 se Švédy připsali druhý neúspěch ze tří duelů a zůstávají ve skupině B se třemi body čtvrtí. O pojistku postupu do čtvrtfinále budou hrát ve čtvrtek od 20.00 proti nováčkovi elitní skupiny Rakousku, které je po dvou duelech bez bodu.

Češi senzačně porazili Rusko 2:0, hokejová dvacítka napravila debakl se Švédskem

Číst článek

První velké šance si vypracovali ve čtvrté minutě Američané. Nejdříve se před Paříka dostal Berard, ale neprostřelil jej. V pokračující akci zakončil závar před českým brankovištěm střelou do horní tyče kapitán York. Mlejnkův výběr se ubránil i při Raškově vyloučení, stejně tak Američané odolali bez problémů při Johnsonově pobytu na trestné lavici.

Ve 12. minutě trefil Caufield z levé strany tyč. Český tým se dostal do největší příležitosti v závěru úvodní části, kdy Raškovu bekhendovou přihrávku nestačil usměrnit na branku Teplý.

V úvodu druhé části kryl gólman Knight lapačkou Vitouchovo zakončení. Američané odpověděl náporem a Pařík nevědomky kryl lapačkou skrytou střelu Boldyho. Následně zahrozil Mužík, ale ve 26. minutě se podařilo otevřít skóre soupeři. Berardova střela propadla za Paříka, puk se ještě snažil odvrátit z brankoviště Klikorka, ale do branky jej u pravé tyče zametl Brink. Odpovědět mohl Novák, ale Knight jeho pokus kryl.

Při hře čtyř proti čtyřem měl nejdříve šanci Američanů Turcotte a ve 34. minutě už zvýšil Zegras, který po parádní přihrávce Thruna zakončil z pravého kruhu do prázdné branky. Za dvě a půl minuty našel Beniers na brankovišti Brinka, který si snadno připsal druhý gól v utkání i na turnaji. Snížit mohl ještě před pauzou Teplý.

Ve 47. minutě se trefil z pravého kruhu Zegras a dal už pátý gól na turnaji. Při Jiříčkově trestu skóroval z levého kruhu Kaliyev a Američané zužitkovali i další dvě přesilové hry.

Při Kofferově pobytu na trestné lavici prostřelil Paříka mezi betony Caufield. A přesně za minutu při trestu pro českou hráčskou lavici skóroval parádní fintou se zakončením s hokejkou mezi nohama Boldy. Do branky se postavil Malík a do konce utkání už neinkasoval. Při Zegrasově střele v 54. minutě mu pomohla tyč.

Skupina B:
ČR - USA 0:7 (0:0, 0:3, 0:4)
Branky a nahrávky: 26. Brink (Berard), 34. Zegras (Thrun), 36. Brink (Beniers, R. Johnson), 47. Zegras (Faber, York), 49. Kaliyev (York, Zegras), 51. Caufield (Zegras, York), 51. Boldy (Zegras, Caufield). Rozhodčí: Campbell, Sandlak - Mannella, O'Quinn (všichni Kan.). Vyloučení: 7:2, navíc Svozil (ČR) 10 min. Využití: 0:3. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme