Českých hokejistů bude v play off NHL více, v rámci výměny se dostali do lepších týmů

Někteří čeští hokejisté se v NHL odstěhovali do silnějších klubů a velmi pravděpodobně se objeví v play off. Třeba Tomáš Plekanec se po 15 letech rozloučil s Montrealem, který je daleko za postupem, a místo toho zamířil do jednoho z nejlepších týmů soutěže Toronta. Golman Petr Mrázek byl vyměněn z Detroitu do Philadelphie.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek v novém dresu Philadelphie

Petr Mrázek v novém dresu Philadelphie | Zdroj: ČTK

Šance na zisk Stanley Cupu se výrazně zvýšila hned několika českým hokejistům. Do momentálně lepšího týmu šel brankář Petr Mrázek. 12. tým Východní konference Detroit vyměnil za čtvrtou Philadelphii, pátý tým z Východu Washington zase získal obránce Jakuba Jeřábka a Michala Kempného ze 14. Montrealu, respektive 12. Chicaga.

Mrázek vychytal nulu proti Montrealu, Plekanec debutoval za Toronto

Číst článek

Mrázkovi se v novém působišti daří. Má za sebou 4 zápasy, z nich 4 výhry a v úterním zápase nedostal v duelu s Montrealem ani gól.

„Ten start je, myslím si, nejvíc důležitý. Ukázat se tomu týmu, ukázat se fanouškům, že si mě tady nevzali jenom náhodou. Jsem rád, že máme čtvrtý zápas, čtyři výhry. Chytal jsem z toho tři zápasy. Ten pocit je super,“ řekl české verzi serveru NHL.com Petr Mrázek.

Hokejový útočník Tomáš Plekanec v NHL poprvé mění dres, z Montrealu jde do Toronta

Číst článek

Tomáš Plekanec má za sebou první zápas od výměny, kterou upekly dva tradiční kanadští účastníci NHL. „Já jsem doufal, že dohraju kariéru v Montrealu, ale na druhou stranu jsem věděl, v jaké jsem pozici, takže ta výměna mě nepřekvapila. Že je to zrovna Toronto? Myslím si, že v dnešní době to tak bývá, že se na takové ty rivality nehraje tolik jako dřív,“ říkal stejnému serveru Plekanec.

Kempný a Jeřábek byli vyměněni za volby v draftu a musí o svou pozici v nových týmech bojovat. Naopak Mrázek je jednoznačně posilou, protože Philadelphii se dlouhodobě zranili oba zkušení gólmani Michal Neuvirth a Brian Elliot a tak má Mrázek Philadelphii udržet na pozicích pro play off.

Jeřábek za Washington ještě nenastoupil, naopak Kempný má za něj zatím bilanci jednoho vítězství a dvou porážek.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme