Čeští hokejisté do 18 let budou hrát na mistrovství světa o bronz, v semifinále podlehli USA

Čeští hokejisté do 18 let na mistrovství světa v ruském Čeljabinsku po senzačním čtvrtfinálovém vyřazení Kanady podlehli v semifinále Spojeným státům americkým 1:4 a čeká je zápas o bronz proti Švédsku. Jediný český gól vstřelil Libor Zábranský.

Tento článek je více než rok starý.

Čeljabinsk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čajka v souboji s Jaredem McIssacem na MS osmnáctiletých hokejistů

Petr Čajka v souboji s Jaredem McIssacem na MS osmnáctiletých hokejistů | Foto: Steve Kingsman/HHOF-IIHF Images | Zdroj: IIHF

Čeští mladíci mohli otevřít skóre zápasu už ve třetí minutě, když se sám u levé tyčky ocitl Jeník, jenže český útočník si svou šanci neporadil. A mohlo ho to mrzet, protože o chvilku později se z gólu radovali Američané po akci Jacka Hughese. Favorité pak mohli vedení ještě navýšit, ale český tým podržel brankář Dostál a jednou ho zachránila i tyč.

Zavřel jsem oči a plácnul to tam, líčí gól Kanadě Petr Čajka. Autoři obou branek spolu hráli poprvé

Číst článek

V polovině první třetin ymohl vyrovnat Lauko, ale svůj samostatný únik v gól nepřetavil. Naopak od dalšího amerického gólu musela českému týmu opět pomoct branková konstrukce.

Do dvoubrankového vedení šli Američané těsně po přestávce, když se prosadil Oliver Wahlstrom. Stejný hráč mohl potom zvýšit na 3:0 z tresného střílení, ale brankář Dostál si s jeho pokusem poradil. Místo toho tak přišlo české snížení, o které se postaral přesnou střelou Libor Zábranský.

Ještě před druhou přestávkou ale Američané zase vedli o dva góly, když se prosadil Spencer Stastney. A v poslední části ještě upravil na konečných 4:1 Tyler Weiss. Český tým tak bude hrát o bronzové medaile, jeho soupeřem bude Švédsko. Američané vyzvou ve finále Finy.

Mistrovství světa hokejistů do 18 let v Čeljabinsku:

Semifinále:

USA - ČR 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Hughes (Wahlstrom, Farabee), 22. Wahlstrom (Farabee), 36. Stastney (Miller, Wise), 43. Weiss (Stastney) - 31. Zábranský (Kvasnica, Jeník). Rozhodčí: Alarie (Kan.), Holm - Nordlander (oba Švéd.), Šišlo (Rus.). Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 6459.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme