Čeští hokejisté v generálce před MS na výhru nedosáhli. Rusku podlehli v penaltovém rozstřelu

Čeští hokejisté v generálce před blížícím se mistrovstvím světa na výhru nedosáhli, když v Českých Budějovicích podlehli Rusku 3:4 po nájezdech. Prvenství na závěrečném turnaji Euro Hockey Tour však Česku ani přes prohru nemohlo uniknout.

Tento článek je více než rok starý.

České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

p201704300463001_170430-200908_jkn.jpeg

p201704300463001_170430-200908_jkn.jpeg | Foto: Václav Pancer, ČTK

Kouč české reprezentace Josef Jandač poslal do zápasu s Ruskem značně obměněnou sestavu. Volno dostali především hráči z NHL – výjimkou v tomto ohledu byli pouze obránce Jakub Kindl a gólman Petr Mrázek, který nechyběl v brankovišti.

Před posledním zápasem Euro Hockey Tour bylo jasno o tom, že Češi ovládnou turnaj v Českých Budějovicích, zatímco ruská sborná měla jistotu, že ovládne celkové hodnocení.

Svěřenci Josefa Jandače vstoupili do generálky před mistrovstvím světa aktivně a měli více ze hry. Gólu se však dočkali až v 18. minutě, kdy se při přesilové hře z dorážky prosadil Tomáš Hyka.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se z branky radovali i Rusové, když ve 22. minutě srovnal Jevgenij Dadonov.

K radosti domácích fanoušků však čeští hokejisté nepřišli o vedení na dlouho. Na konci 24. minuty totiž Jan Kovář nahrál před bránu Petru Vránovi, a ten bruslí usměrnil puk do ruské brány.

Češi ve třetí dvacetiminutovce neudrželi náskok

V závěrečné třetině mohl náskok české reprezentace zvýšit Lukáš Radil, který si v oslabení vynutil trestné střílení. Radil však v souboji s ruským gólmanem neuspěl.

V 51. minutě přišli domácí podruhé v zápase o vedení, když bek Ivan Provorov dostal ideální přihrávku do jízdy od Tělegina a překonal Petra Mrázka.

O tři minuty později se trefil Jan Kovář a zdálo se, že Česku neunikne tříbodové vítězství. Na to ale nedošlo, protože Rusové dokázali při přesilovce srovnat skóre a vynutit si prodloužení.

V něm měly šance oba celky, ale gól nepadl, takže následovaly samostatné nájezdy.

Rostřel se nakonec natáhl až do sedmé série, v níž Lukáš Kašpar neuspěl, zatímco Nikita Gusev zajistil Rusku bonusový bod.

Carlson hokejové hry, turnaj seriálu Euro Hockey Tour v Českých Budějovicích:

ČR - Rusko 3:4 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Hyka (Šulák), 24. Vrána (Jan Kovář, Radil), 54. Jan Kovář (Radil) - 22. Dadonov (Šipačov), 51. Provorov (Tělegin), 58. Gusev (Šipačov, Dadonov), rozhodující nájezd Gusev. Rozhodčí: Björk, Andersson (oba Švéd.) - Gebauer, Lederer (oba ČR). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 6401 (vyprodáno).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme