Čeští hokejisté v mezinárodním derby uspěli, v pátém přípravném utkání porazili Slovensko

Česká hokejová reprezentace zvládla i pátý přípravný zápas před mistrovstvím světa a Slovensko porazila 2:0. Svěřenci trenéra Filipa Pešána rozhodli o výhře až v poslední třetině, kdy se nejprve 54. minutě prosadil Rudolf Červený a vzápětí David Tomášek. Oba celky se v Praze utkají znovu v pátek.

Praha (Aktualizováno: 21:26 6. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj bývalých federálních partnerů v úvodu moc šancí nenabídl. Ve 3. minutě nezamířil přesně hostující Roman, v 9. minutě prověřil Hudáčka ve slovenské brance po Mašínově akci Stránský.

Vrána, Kubalík, Hronek. Reprezentace vyhlíží posily z NHL, předběžně slíbilo účast osm hráčů

Číst článek

Ve 13. minutě nevyužil dobré Vitáskovy přihrávky Najman, hned z protiútoku prověřil Willa po přečíslení dva na jednoho Regenda. Následně byli hosté blízko branky, Holešinský ale usměrnil Rosandičovu střelu jen do tyčky. V závěru první třetiny netrefil ideálně branku Sukeľ.

Slováci byli výrazně střelecky aktivnější a další šanci jít do vedení měli při vyloučení Stránského, první přesilovou hru ale nevyužili. Češi se proti aktivnímu soupeři, který měl dobrý pohyb, prosazovali těžko. Až v polovině utkání se dokázali udržet delší dobu v útočném pásmu,

Ve 33. minutě se do brejku dostal Slafkovský, Will si ale s šancí sedmnáctiletého slovenského talentu poradil. O dvě minuty později měl slibnou příležitost Lenc, přečíslení dva na jednoho se ale rozhodl zakončit sám a Hudáčka nepřekonal. Následně se to nepodařilo ani Vitáskovi.

Rozhodlo 45 vteřin

Hned v úvodu třetí části byl liberecký bek vyloučen a do další velké šance se v přesilovce dostal Slafkovský, po samostatném nájezdu ale zakončil vedle Willovy branky. V 53. minutě zahrozil Blümel, neuspěl ani z protiútoku Cehlárik.

V 54. minutě se již domácí dostali do vedení. Hudáčka překonal po rychlém protiútoku a přečíslení dva na jednoho Červený, jenž využil Radilovu přihrávku. Vzápětí se po závaru před slovenskou brankou prosadil Tomášek. V závěru český tým nevyužil početní výhodu, výsledek ale již udržel.

Euro Hockey Challenge v Praze:

Česká republika - Slovensko 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 54. Červený (Radil, Šustr), 55. Tomášek (Blümel). Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Špůr, Ganger (všichni ČR). Vyloučení: 2:1. Bez využití. Bez diváků.

Sestavy:

ČR: Will - Šustr, Vitásek, D. Musil, Mozík, Mašín, Jordán, Ščotka - Radil, R. Hanzl, Tomášek - Blümel, Červený, H. Zohorna - P. Kousal, O. Najman, A. Musil - Lenc, M. Špaček, M. Stránský - Flek. Trenér: Filip Pešán.

Slovensko: J. Hudáček - Jánošík, Nemec, Rosandič, Kňažko, Gernát, Grman, Koch, Gachulinec - Slafkovský, Hrivík, Cehlárik - Holešinský, M. Sukeľ, Faško-Rudáš - Liška, Roman, Regenda - Hrehorčák, Kollár, Buc. Trenér: Craig Ramsay.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme