Čeští sledge hokejisté první zápas na paralympiádě prohráli, v prodloužení podlehli domácí Koreji

Čeští sledge hokejisté vstoupili do paralympijských her v Pchjongčchangu prohrou s domácí Koreou 2:3 v prodloužení. Svěřencům trenéra Jiřího Břízy zajistil bodový zisk dvěma góly Michal Geier. Za vítěze se dvakrát trefil Čung Sung-hwan, který v čase 45:13 rozhodl.

Pchjončchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sledge hokejisté při zápase s Koreou

Sledge hokejisté při zápase s Koreou | Zdroj: Reuters

Další duel v základní skupině B čeká české reprezentanty v pondělí od 4:00 SEČ proti vítězům minulých dvou paralympiád ve Vancouveru a v Soči Spojeným státům americkým.

Bezbrankový stav prolomil v 19. minutě I Ču-Sung poté, co zakončil únik tří Korejců na brankáře Michala Vápenku. Češi dokázali odpovědět ve vlastním oslabení, když v čase 38:55 při trestu Jiřího Raula skóroval Geier.

Za čtyři minuty vrátil domácím před 5000 diváky vedení Čung Sung-hwan, ale Češi dokázali 39 vteřin před koncem třetí třetiny v přesilové hře podpořené hrou bez brankáře v šesti proti čtyřem vyrovnat díky Geierově střele z pravého kruhu. Po 13 sekundách nastavení však Čung Sung-hwan zajistil výhru domácích.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme