Kontumace. Motor České Budějovice přišel o dvě výhry a šest bodů

Hokejistům prvoligových Českých Budějovic byly kontumovány poslední vítězné zápasy v Kladně (3:2) a Ústí nad Labem (4:0). Oba duely Chance ligy odehráli Jihočeši s vyšším počtem starších hráčů, než umožňují pravidla. Přišli proto o šest bodů i o vedení v tabulce před Jihlavou. Na Duklu nyní ztrácejí z druhé příčky pět bodů, Motor má ale zápas k dobru.

České Budějovice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Motoru České Budějovice Václav Prospal

Trenér Motoru České Budějovice Václav Prospal | Foto: Jiří Luxík | Zdroj: www.hcmotor.cz

Sportovně technická komise Českého svazu ledního hokeje kvůli porušení norem soutěže změnila výsledky zápasů Českých Budějovic v Kladně ze středy 14. listopadu a na ledě Ústí nad Labem, kde se hrálo v pondělí, na 5:0 pro domácí týmy. Posledním Severočechům vynesla kontumace teprve páté vítězství v sezoně.

Plekanec míří do mateřského Kladna. Jedná také se čtyřmi týmy z extraligy

Číst článek

V utkání druhé nejvyšší soutěže v tuzemsku může nastoupit 21 hokejistů, z toho dva gólmani bez věkového omezení a 19 hráčů v poli, z nichž však může být maximálně 17 ve věku 20 let a starších (ročník 1998).

V uvedených zápasech nastoupilo za České Budějovice 18 hráčů v poli ve věku 20 let a starších. Z mladších hokejistů hrál pouze Martin Beránek.

Jihočeský klub navíc za každé z provinění dostal pokutu 5000 korun. „Beru to na sebe. Já jsem tady hlavní trenér a určuju sestavu, měl jsem si to pohlídat,“ uvedl pro klubový web trenér a bývalý útočník Václav Prospal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme