Chlapík pomohl Ottawě otřepat se z debaklu, Polák dal vlastní gól

Přestože odehrál hokejový útočník Filip Chlapík ve středečním utkání NHL jen necelých šest minut, stihl přispět asistencí k výhře Ottawy 4:3 v Torontu. V dresu domácích si Roman Polák srazil nešťastně puk do vlastní branky a v zápase zaznamenal ve statistice +/- dva záporné body. Další český obránce Michal Kempný asistoval u jediné branky Chicaga, které doma podlehlo Minnesotě 1:2.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto, Chicago Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Polák se do zápasu po tvrdém hitu už nevrátil

Obránce Toronta Roman Polák. | Zdroj: Reuters

Ottawa, která o den dříve utrpěla debakl 2:8 od Chicaga, přišla na přelomu druhé a třetí třetiny o náskok 2:0. Vedení jí opět vrátila akce, u níž hrál důležitou roli Chlapík. Český útočník výborně napadal a získal puk, který z rohu kluziště přihrál mezi kruhy Gabrielu Dumontovi. Ten nejdříve minul, ale od zadního mantinelu se kotouč vrátil před branku a prosadil se i přes bránícího Poláka. Ostravský rodák si druhý záporný bod připsal u první trefy zápasu, když na hranici brankoviště sváděl souboj a od jeho hokejky skončil puk v síti.

Ottawa těsné vedení v průběhu třetí třetiny neudržela, ale nakonec stejně vyhrála, protože udeřila z brejku tři na jednoho. Autorem vítězné branky byl v 57. minutě Tom Pyatt. Hrdinou utkání se ale stal gólman Craig Anderson, který se oklepal z předchozího dne, kdy byl střídán, a předvedl 45 úspěšných zákroků.

Kempný asistoval u první branky zápasu podruhé za sebou. Český obránce tvrdě vypálil od modré čáry a Brent Seabrook z dorážky otevřel skóre. Minnesota ustála úvodní třetinu bez dalšího gólu, přestože ji Chicago přehrávalo, a v polovině utkání vyrovnal Jonas Brodin. O výhře Wild rozhodl ve 44. minutě Ryan Suter. Chvíli předtím odstoupil na chvíli z utkání domácí obránce Jan Rutta, kterého trefil do Marcus Foligno. Český bek se ale po ošetření vrátil zpět.

NHL:

Toronto - Ottawa 3:4 (0:1, 1:1, 2:2)
Branky: 39. Borgman, 41. J. van Riemsdyk, 53. Rielly - 12. Chabot, 22. Hoffman, 43. Dumont (Chlapík), 57. Pyatt. Střely na branku: 48:32. Diváci: 19 117. Hvězdy zápasu: 1. C. Anderson, 2. Pyatt (oba Ottawa), 3. Rielly (Toronto).

Chicago - Minnesota 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky: 13. Seabrook (Kempný) - 30. Brodin, 44. Suter. Střely na branku: 35:27. Diváci: 21 721. Hvězdy zápasu: 1. Suter, 2. Dubnyk (oba Minnesota), 3. Seabrook (Chicago)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme