Chomutov opět mění brankáře, místo Toivonena přichází Kanaďan s olympijskou medailí

Hokejoví Piráti Chomutov hlásí další změnu na brankářském postu. Klub bez jediného odehraného zápasu opouští Fin Hannu Toivonen. Na jeho místo klub angažoval Kanaďana Justina Peterse.

Chomutov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Justin Peters má na kontě i 82 startů v NHL

Justin Peters má na kontě i 82 startů v NHL | Foto: Shaun Best | Zdroj: Reuters

Dvaatřicetiletý Peters, který má na svém kontě 83 startů v NHL, se k týmu připojí během pondělí. Klub okolo trenéra Vladimíra Růžičky počítal nejprve do branky s Finem Tovinenem, který ale vinou zdravotních problémů klub opustil a z dohody sešlo.

Posila s 61 starty v NHL. Do Chomutova přišel finský brankář Toivonen

Číst článek

„Řešili jsme několik brankářů současně. Jednání s Petersem se trochu táhla a my jsme potřebovali pomoc hned, proto jsme ukázali na Toivonena. Bohužel se do branky postavit nemohl kvůli nečekané zdravotní indispozici, která se sice vyřešila, ale mezitím jednání s Petersem dospěla k dohodě, proto nyní Toivonen odchází,“ vysvětluje Vladimír Růžička pro klubový web

Peters se kromě brankářských zákroků může pyšnit i gólem, který vstřelil do prázdné branky během svého působení v juniorské Ontario Hockey League v roce 2002. Možná i díky tomuto zápisu do statistik byl o dva roky později draftován Carolinou jako 38. v pořadí.

V nejslavnější soutěži odehrál v dresu Caroliny, Washingtonu a později Arizony celkem 82 zápasů. Působil také v Dallasu, za který však na led nikdy nevyjel.

Nová akvizice Pirátů má za sebou také start za kanadský národní tým na mistrovství světa v roce 2014 a také na olympijských hrách v Pchjongčchangu, kde se z pozice brankářské trojky radoval ze zisku bronzové medaile.

Na soupisce Chomutova doplní mladé brankáře Tadeáše Dvořáka, Štěpána Lukeše, Dominika Pavláta či Aleše Stezku.

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme