Chomutovský obránce Rutta míří do NHL, podepsal smlouvu s Chicagem

Obránce Jan Rutta odchází z Chomutova do NHL. Nejproduktivnější bek českého play-off podepsal jednoletou dvoucestnou smlouvu s Chicagem Blackhawks.

Tento článek je více než rok starý.

Chicago Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Rutta

Jan Rutta | Zdroj: Reuters

„Přestup potvrdit můžu, už je to oficiální. Honza se z množství nabídek z NHL rozhodl pro Chicago, protože měl nejlepší pocit z meetingů s představiteli klubu, filozofie, kterou mu nastínili i pozice, kterou by si mohl vydobýt," říká Michal Sivek, který Jana Ruttu zastupuje.

Zájem o obránce Chomutova vygradoval po mistrovství světa. Rutta si vybíral z pěti konkrétních nabídek.

„Honza měl nabídky nejen z NHL, ale po celou dobu preferoval, že by si chtěl v případě zájmu zabojovat o NHL, to se podařilo. Určitě byl chtěný z vícero trhů než ze Severní Ameriky," říká Sivek.

26letý Rutta se vydá na první zahraniční angažmá. Odchovanec Písku si v uplynulé sezoně připsal v dresu Pirátů v 63 zápasech včetně play off 45 bodů za 10 branek a 35 asistencí. V květnu debutoval na mistrovství světa a v osmi utkáních zaznamenal jeden gól.

V české extralize sehrál celkem 176 zápasů a připsal si 82 bodů za 24 branek a 58 asistencí.

Chicago stejným způsobem jako Ruttu získalo z Chomutova v minulých týdnech také útočníka Davida Kämpfa. Rutta se stal už pátým hráčem, který odchází před novou sezonou z extraligy bojovat o NHL.

VM, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme