Tragická zpráva z Kanady. Hokejista Cave po krvácení do mozku zemřel, bylo mu 25 let

Hokejista Edmontonu Colby Cave, kterého začátkem týdne postihlo krvácení do mozku, v sobotu navzdory úterní akutní operaci zemřel. Kanadskému útočníkovi bylo 25 let. Cave byl kvůli bolestem hlavy v pondělí přijat do nemocnice v Barrie, odkud ho den nato převezli na kliniku do Toronta, kde se ihned podrobil operaci. Při ní mu lékaři odstranili koloidní cystu, která tlačila na mozek.

Toronto Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Colby Cave v utkání Edmontonu Oilers proti Winnipegu

Colby Cave v utkání Edmontonu Oilers proti Winnipegu | Foto: AP/JASON FRANSON | Zdroj: ČTK

Od té doby ležel v umělém spánku na jednotce intenzivní péče. „Potřebujeme zázrak,“ napsala po operaci jeho žena Emily na instagramu. Dnes však musela oznámit smutnou zprávu.

„Já a obě naše rodiny jsme z toho v šoku, ale víme, že náš Colby byl vroucně milován. Námi, svou rodinou, přáteli a celou hokejovou komunitou. Děkujeme všem za modlitby v této těžké chvíli,“ uvedla v prohlášení. Kvůli pandemii koronaviru nemohli Caveovi blízcí hokejistu v nemocnici po operaci navštěvovat.

Před přerušením sezony odehrál Cave v NHL za Edmonton 11 zápasů, na farmě v AHL nastoupil ke 44 utkáním v dresu Bakersfieldu. Celkem má v NHL v barvách Bostonu, který ho v roce 2015 angažoval jako nedraftovaného hráče, a Edmontonu na kontě 67 zápasů. Do statistik si zapsal devět bodů za čtyři góly a pět asistencí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme