Premiérový Gagarinův pohár pro CSKA Moskva. Vítěz základní části KHL porazil Omsk 4:0 na zápasy

Hokejisté CSKA Moskva získali poprvé Gagarinův pohár. Vítěz základní části KHL vyhrál ve čtvrtém finále na ledě Omsku 3:2 v prodloužení a sérii ovládl suverénně 4:0 na zápasy. Bývalý armádní klub navázal na svůj dosud poslední ligový titul ještě ze sovětské éry z roku 1989.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté CSKA Moskva

Hokejisté CSKA Moskva | Foto: FB CSKA Moskva

Omsk vedený kanadským trenérem Bobem Hartleym přitom vstoupil do pátečního utkání v Balašiše, v níž měl Avangard v sezoně azyl, lépe než soupeř. Ve 13. minutě odčaroval kouzlo gólmana CSKA Ilji Sorokina, jenž v předchozích dvou zápasech neinkasoval, Sergej Šumakov.

Necelé tři minuty nato přidal druhou branku domácích Cody Franson a zdálo se, že by si Omsk mohl vybojovat prodloužení série.

V úvodu druhé části však snížil Kirill Kaprizov a po obléhání branky Avangardu ve třetí třetině poslal zápas v 58. minutě do prodloužení Konstantin Okulov. V nastavení oba týmy přežily oslabení, až nakonec v čase 77:44 ukončil nejen zápas, ale i celou sezonu KHL tečí ze vzduchu Maxim Mamin.

Již po čtvrtfinále bylo jasné, že letos nejlepší evropskou soutěž nevyhraje žádný český hokejista.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme