Čtvrtfinále play-off: Třinec udolal Pardubice v nájezdech, Brno přehrálo Vítkovice po prodloužení

Utkání mezi Pardubicemi a Třince rozhodovaly až samostatné nájezdy, které lépe zvládl Třinec a vyhrál 3:2. Kometa přehrála v prodloužení Vítkovice 3:2 a ujala se vedení v sérii. Druhé zápasy jsou na programu už ve středu opět na ledě Vítkovic a Třince.

Tento článek je více než rok starý.

Vítkovice, Třinec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas mezi Pardubicemi a Třincem

Zápas mezi Pardubicemi a Třincem | Zdroj: ČTK

HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice 3:2 po sam. nájezdech

Jako první začaly svůj zápas Pardubice v Třinci. Do velkých šancí se obě dvě mužstva dokázala dostat už v začátku utkání. Tu první si připsal třinecký Vladimír Dravecký, který trefil jen horní konstrukci branky. Na druhé straně po přihrávce od Rolinka nedokázal zakončit do prázdné branky Petr Sýkora.

I ve druhé třetině pokračovalo především představení gólmanů. V třinecké brance kraloval Šimon Hrubec, na druhé straně pak Ondřej Kacetl.

Kometa je mírný favorit, Třinec sérii zvládne, říká ke čtvrtfinálovým sériím play-off Milan Antoš

Číst článek

Góly začaly padat až na začátku třetí části. Nejdříve potěšil domácí fanoušky Jiří Polanský, když se od jeho brusle odrazilo Svačinovo nahození až za Kacetlova záda.

Dynamo ale dokázalo reagovat. Gólovou akci začal Marek Trončinský, kdy se dostal z vlastního obranného pásma až ke střele. Tu sice ještě dokázal Hrubec vyrazit, ale na dorážku Matěje Berana už nestačil. Beran si tak připsal vůbec první gól v kariéře v play-off.

Hosté z východu Čech se poprvé v zápase dostali do vedení znovu díky Beranovi. Ten clonil před Hrubcem a odrazila se od něj Cardwellova střela. Třinec ale využil na pátý pokus svou přesilovku a vyrovnal díky Davidovi Ciencialovi.

I přes přesilovku hostí v závěru nepadla rozhodující branka. O vítězi tak mělo rozhodnout v prodloužení. Ani tam žádný z hráčů přesně nezakončil a tak se pokračovalo do samostatných nájezdů. Ty rozhodl ve prospěch Třince Martin Růžička.

HC Vítkovice Ridera – HC Kometa Brno 2:3 po prodloužení

Na druhém stadionu se na branky tak dlouho čekat nemuselo. Tu první si připsali domácí z Vítkovic. V početní výhodě po vyloučení Michala Gulašiho se po Slobodově nahození prosadil dorážkou Ondřej Roman.

V polovině první třetiny si Brněnští dokázali udržet tlak z předchozí přesilovky a vyrovnávací trefu z toho dokázal vytěžit Hynek Zohorna. Ten doklepl za Bartošáka střelu Alexandra Malleta.

Druhá část začala spíše opatrněji, ale i tak každý z týmů přidal po jedné brance. Nejdříve poslal Kometu poprvé v utkání do vedení Hynek Zohorna a v poslední minutě se prosadili v přesilové hře pět na tři vítkovický Ivan Baranka.

Šance sice měly oba celky, ale ani jeden z nich je nedokázal přetavit v góly. Takže se šlo také ve Vítkovicích do prodloužení. V tom rozhodl o vítězství a prvním bodu pro Kometu Marcel Haščák.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme