Faksa v NHL přispěl k desetigólovému výprasku Buffala. V novém týmu se poprvé prosadil Vrána

Radek Faksa přispěl v NHL dvěma góly ke kanonádě hokejistů Dallasu, kteří zvítězili v Buffalu 10:4. Bostonu nestačily dva body Pastrňáka (1+1) a podlehl doma Edmontonu 2:3. Jakub Vrána skóroval poprvé od výměny z Detroitu a vítěznou trefou pomohl St. Louis k výhře 4:2 nad San Jose. Za poražené dal jednu branku Tomáš Hertl. Martin Nečas připravil jediný gól Caroliny, která zdolala Philadelphii 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Dallasu rozstříleli Buffalo 10:4

Hokejisté Dallasu rozstříleli Buffalo 10:4 | Zdroj: Profimedia

Dallas vedl na začátku 50. minuty 5:3, zápas ale místo dramatické koncovky skončil pro Buffalo potupnou desítkou. Faksa byl jediným dvoubrankovým střelcem a obě jeho trefy, kterými hosté odskočili z 6:3 na 8:3, dělilo 117 sekund.

Český útočník při první gólové akci zakončoval souhru s Maxem Domim do odkryté branky, při druhé se prosadil ze sólového úniku.

Ze sestavy Dallasu vyšli naprázdno jen Tyler Seguin a Esa Lindell, zatímco nejproduktivnější byli Jamie Benn (1+2), Mason Marchment (1+2) a Jason Robertson (0+3).

Boston vedl po po úvodní třetině 2:0. Po přihrávce Pastrňáka otevřel Brad Marchand ve čtvrté minutě z přečíslení skóre. Druhý gól padl sekundu před první sirénou po české akci.

David Krejčí vystihl rozehrávku brankáře a z rohu kluziště poslal puk Pastrňákovi, který se prosadil z pravého kruhu střelou bez přípravy. I Krejčí se radoval ve 14. minutě ze svého gólu, který byl ale po trenérské výzvě kvůli ofsajdu odvolaný.

Boston ubránil v zápase nejproduktivnějšího hráče soutěže Connora McDavida, přesto přišel o sérii deseti výher. Utkání otočili svými góly Evan Bouchard, Ryan McLeod a Darnell Nurse, který rozhodl v čase 55:11.

Hertl i Vrána

Hertl vyrovnal ve 35. minutě střelou z mezikruží pod horní tyč na 2:2. Na začátku třetí třetiny ale vrátil St. Louis vedení Vrána. Český útočník byl důsledný, našel si puk u levé tyčky a zpoza brankové čáry jej dostal do sítě po odrazu od chráničů bránícího Erika Karlssona.

Vrána skóroval v soutěži poprvé od 15. října, než podstoupil zhruba dvouměsíční asistenční program NHL a hráčské asociace NHLPA. Na jeho gól odpověděl v 50. minutě Hertl, ale gól tečí neplatil, protože puk zasáhl hokejkou nad úrovni břevna.

Jediná branka padla v Carolině už ve třetí minutě z přesilové hry. Nečas přistrčil puk mezi kruhy Andreji Svečnikovovi, který střelou bez přípravy rozvlnil síť. Zbytek obstaral Pjotr Kočetkov, který zastavil všech 19 pokusů Philadelphie.

Výsledky NHL:

Boston - Edmonton 2:3, Buffalo - Dallas 4:10, Montreal - NY Rangers 3:4 po sam. nájzdech, Tampa Bay - Vegas 3:4 v prodl., Washington - New Jersey 2:3 po sam. nájezdech, Carolina - Philadelphia 1:0, Colorado - Los Angeles 2:5, Arizona - Nashville 4:1, Pittsburgh - NY Islanders 3:4 v prodl., St. Louis - San Jose 4:2, Seattle - Ottawa 4:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme