Los Angeles poslalo útočníka Frka na farmu do Ontaria. NHL si zatím nezahraje ani brankář Vladař

Český hokejový útočník Martin Frk zamířil z Los Angeles do Ontaria do nižší AHL. Pětadvacetiletý odchovanec Karlových Varů podepsal po konci angažmá v Detroitu 1. července s Kings roční dvouletou smlouvu. Ta mu zaručuje příjem 700 tisíc dolarů v případě působení v prvním týmu v NHL a poloviční plat při pobytu na farmě. Také brankář Daniel Vladař se přesunul z přípravného kempu Bostonu do Providence do nižší AHL.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles/Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Daniel Vladař

Brankář Daniel Vladař | Zdroj: Profimedia

V přípravě sehrál Frk dva zápasy a připsal si dva body za gól a asistenci. Před přesunem na farmu zařadili Kings Frka na listinu volných hráčů, odkud si jej jiný zájemce v NHL nevybral.

Frkovi skončil roční jednocestný kontrakt s Red Wings na 1,05 milionu dolarů. V uplynulé sezoně dostal příležitost jen ve 30 duelech NHL a zaznamenal v nich gól a pět přihrávek.

Z Bostonu na farmu do Providence

Neuvirth za Toronto v NHL chytat nebude. Kanadský klub s ním ukončil zkušební kontrakt

Číst článek

Dvaadvacetiletý rodák z Prahy Vladař odchytal za Bruins v přípravě ve dvou zápasech 51 minut a inkasoval z 29 střel šest branek.

Na premiéru v NHL Vladař, jehož si Bruins vybrali před třemi lety ve třetím kole draftu jako 75. v pořadí, stále čeká. Nejblíže k ní měl loni v první polovině listopadu, kdy při absenci Tuukky Raska kryl na lavičce ve dvou zápasech záda Slovákovi Jaroslavu Halákovi.

Vladař v minulé sezoně v AHL odchytal za Providence v základní části 31 zápasů s průměrem 2,73 obdržené branky na zápas, úspěšností zákroků 89,8 procenta a dvakrát udržel čisté konto. V play-off měl v jednom utkání průměr dva inkasované góly a úspěšnost 92,6 procenta.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme