David Kaše nastoupil Pastrňákovu cestu. Švédsko mi může jedině prospět, říká

V Chomutově nebyl spokojený, a tak se vydal ve dvaceti letech na severské dobrodružství do švédské Mory. Hokejový útočník David Kaše se chce osamostatnit a udělat další krok v kariéře. Bude hrát v zemi, odkud se do NHL odrazil třeba postavou podobný David Pastrňák.

Tento článek je více než rok starý.

Žilina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Kaše se dostává přes slovenského útočníka Libora Hudáčka.

David Kaše se dostává přes slovenského útočníka Libora Hudáčka. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Byl jsem v Chomutově dlouho a chtěl si zkusit něco nového. Švédsko mi prospěje z hlediska hokeje i života. Mám trochu problémy s jazykem, ale s tím mi kluci v kabině i trenéři pomáhají,“ vyprávěl Radiožurnálu útočník David Kaše.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejista David Kaše po dvou letech opouští Chomutov, vydal se do švédské Mory

Ve Švédsku je teprve pár týdnů, letní přípravu ještě absolvoval s Chomutovem. „Řešily se ještě detaily ohledně mého přestupu. V Moře jsem nastoupil začátkem srpna,“ vysvětloval český hokejista. Kaše hrál extraligu ze chomutovské Piráty teprve dvě sezony a včetně play off vstřelil sedm gólů.

Přesto po vzoru staršího bratra Ondřeje, který se v loňské sezoně prosadil v NHL v Anaheimu, volí zahraniční cestu. „Neměl jsem snadné rozhodování, ale v Chomutově jsem minulou sezonu nebyl spokojený. Čekal jsem víc prostoru, takže jsem rád, že jsme se domluvili na mém odchodu. To byl vlastně hlavní důvod,“ ozřejmil situaci Kaše.

Pravidelný reprezentant

V tomto týdnu navíc udělal poslední reprezentační krok. Od 16 let se v národním týmu objevil postupně ve všech věkových kategoriích a teď si dvakrát zahrál proti Slovensku za seniorský tým. První zápas v Třinci omlazený tým prohrál 0:2, ale odvetu v Žilině vyhrál 2:1. V obou zápasech patřil Kaše v prvním útoku s Lencem a Musilem k nejlepším.

Velkým problémem reprezentace však bylo proměňování šancí. V obou zápasech se Slováky měli čeští hokejisté velkou herní i střeleckou převahu, přesto dal dohromady jen dva góly. „V zakončení byly nedostatky. Aspoň víme, co zlepšovat,“ dodal dvacetiletý reprezentant.

Ve švédské Moře bude nosit svou oblíbenou devadesát sedmičku a bude vedle čtyř Kanaďanů, dvou Norů a jednoho Američana jedním z osmi cizinců na soupisce.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme