Krejčí má jako pátý Čech 500 asistencí v NHL, s Pastrňákem režíroval výhru nad Pittsburgem

David Pastrňák dvěma góly a asistencí a David Krejčí gólem a asistencí pomohli v NHL k vítězství hokejistů Bostonu 7:5 nad Pittsburghem. Čeští útočníci byli vyhlášeni druhou a třetí hvězdou zápasu za spoluhráčem Bradem Marchandem, jenž zaznamenal hattrick. Krejčí jako teprve pátý český hokejista dosáhl na hranici 500 asistencí v NHL.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák a David Krejčí se radují z gólu

David Pastrňák a David Krejčí se radují z gólu | Zdroj: Reuters

Bruins oplatili v přestřelce Penguins dva dny starou porážku především díky povedené druhé třetině, kterou vyhráli 5:2. Domácí po úvodní části prohrávali, ale hned v 1. minutě druhého dějství během 34 sekund skóre otočili.

Vaněček vychytal výhru Washingtonu nad New Jersey. Hertl proti Los Angeles skóroval a přihrával

Číst článek

Nejprve vyrovnal kapitán Patrice Bergeron a poté se střelou z dorážky do odkryté branky poprvé v utkání prosadil Pastrňák, jenž ukončil pětizápasový střelecký půst.

Krejčího milník

Asistenci u gólu svého krajana si připsal Krejčí, jenž se díky tomu jako pátý Čech v historii dostal na metu 500 přihrávek.

Kdo má z Čechů nejvíc?

Více přihrávek si připsali jen Jaromír Jágr (1155), Patrik Eliáš (617), Václav Prospal a Jakub Voráček z Philadelphie (oba 510), který tento milník překročil 6. března.

V divoké třetině se podařilo Pittsburghu brzy dvěma góly otočit, ale ještě do přestávky se trefili dvakrát Marchand a jednou Krejčí a Bruins vedli 5:3.

Krejčí se prosadil v 49. minutě podruhé v sezoně šikovným usměrněním střílené Marchandovy přihrávky, druhou asistenci u této přesilovkové trefy měl Pastrňák. Český kanonýr znovu skóroval v 54. minutě po přečíslení a přihrávce Nicka Ritchieho a 16. gólem v sezoně zvýšil na 6:4.

Penguins díky kapitánovi Sidneymu Crosbymu v předposlední minutě ještě snížili, krátce nato ale Marchand střelou do prázdné branky dokonal hattrick a rozhodl.

Sestřih ze zápasu Boston - Pittsburgh:

V druhém dnešním odpoledním duelu NHL se Ondřej Palát asistencí u vítězného gólu Braydena Pointa podílel na výhře obhájců Stanley Cupu Tampy Bay 2:1 nad Detroitem.

Boston - Pittsburgh 7:5 (0:1, 5:2, 2:2)
Branky: 35., 40. a 59. Marchand, 21. a 54. Pastrňák (na první Krejčí), 21. Bergeron, 39. Krejčí (Pastrňák) - 4. Jankowski, 23. Guentzel, 26. McCann, 45. Ceci, 59. Crosby. Střely na branku: 28:28. Diváci: 2191 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Marchand, 2. Pastrňák, 3. Krejčí (všichni Boston).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme