Hokejista Krejčí se vrací do Bostonu, útočník se Bruins upsal na rok. Smlouvu má i Zacha

Hokejový útočník David Krejčí se po roce v extralize vrací do NHL. Šestatřicetiletý hráč, který minulou sezonu strávil v Olomouci, podepsal roční smlouvu s Bostonem, jehož dres oblékal celou zámořskou kariéru a v roce 2011 s Bruins vyhrál Stanleyův pohár.

Boston (Aktualizováno: 21:27 8. 8. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Krejčí.

David Krejčí | Foto: Greg M. Cooper-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Rodák ze Šternberka, jenž v uplynulé sezoně startoval na olympijských hrách v Pekingu i na mistrovství světa ve Finsku, na němž česká reprezentace získala bronzové medaile, má podle nové smlouvy zaručený plat milion dolarů a další dva miliony si může vydělat na základě bonusů.

Krejčího tak v NHL i v Bostonu čeká 16. sezona. V základní části kanadsko-americké soutěže dosud odehrál 962 zápasů s bilancí 215 gólů a 515 asistencí.

Ve 156 utkáních play off přidal 32 branek a 82 asistencí. Hráč, kterého Bruins draftovali v roce 2004 ve druhém kole, je sedmý v historické tabulce klubu v počtu odehraných zápasů i asistencí, osmý podle počtu získaných bodů a desátý v tabulce vstřelených vítězných branek (41).

Návrat do Česka

Hvězdný útočník odehrál trochu nečekaně minulou sezonu za mateřskou Olomouc a v základní části i play-off byl nejproduktivnějším hráčem týmu. Celkem za Hanáky odehrál 56 zápasů a nasbíral 51 bodů (23+28). Po sezoně získal i cenu pro nejlepšího hráče utkání.

Na světovém šampionátu v Tampere a Helsinkách se Krejčí výrazně zasloužil o ukončení českého čekání na medaili na vrcholné akci, když v deseti utkáních vstřelil tři branky a přidal devět asistencí.

V kanadském bodování turnaje skončil šestý, ze spoluhráčů byl lepší jen Roman Červenka. Stejně jako před odchodem z NHL nastupoval většinou v útoku s Davidem Pastrňákem, s nímž se teď opět potká i v Bostonu.

Roční kontrakt na 3,5 milionu dolarů podepsal s Bruins i forvard Pavel Zacha, který přišel 13. července z New Jersey výměnou za finského útočníka Erika Haulu. Obě strany tak odvrátily arbitráž naplánovanou na čtvrtek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme