Pastrňák dal Coloradu dva góly a jeden připravil, český útočník byl vyhlášen první hvězdou zápasu

David Pastrňák byl se dvěma góly a asistencí strůjcem vítězství hokejistů Bostonu 5:1 nad nejlepším týmem soutěže Coloradem a ve druhém utkání za sebou byl v NHL zvolen hlavní hvězdou zápasu. V sobotu získal ocenění poté, co v prodloužení rozhodl o výhře 3:2 na ledě Ottawy. Nejproduktivnější Čech v soutěži odehrál čtvrté tříbodové utkání v sezoně, bilanci si vylepšil na 49 bodů a s 27 góly už pronikl mezi desítku nejlepších střelců soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 10:14 22. 2. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák a Erik Haula

David Pastrňák a Erik Haula | Zdroj: Reuters

Zatímco proti Ottawě Pastrňák ukončil čtyřzápasové čekání na bod až v nastavení, tentokrát otevřel skóre už v závěru první třetiny.

Havířovský rodák si našel ztečovanou křižnou přihrávku Patrice Bergerona a střelou z levého kruhu poprvé překonal hostujícího brankáře.

„Gól proti Ottawě mi pomohl. Předtím jsem čtyřikrát za sebou vyšel střelecky naprázdno, ale s tou trefou to ze mě spadlo a nechal jsem to za sebou. Jsem rád, že jsem zpátky na gólové vlně,“ řekl Pastrňák.

Sestřih ze zápasu Boston Bruins - Colorado Avalanche:

Tři body za tři gólové nahrávky si připsal také Taylor Hall, jenž svým výkonem znovu potvrdil, že mu spolupráce s Pastrňákem náramně vyhovuje.

Od začátku ledna, kdy k němu trenér Bruce Cassidy českého střelce přesunul, zaznamenal Hall šest branek a 16 asistencí.

Také český útočník po boku třicetiletého Kanaďana pookřál. V novém roce vstřelil už 19 gólů a posunul se mezi desítku nejlepších střelců v soutěži.

Pastrňák dvakrát prostřelil Pittsburgh, který pak zápas otočil. Bodovali i Zacha a Voráček

Číst článek

„Věděl jsem, že je Taylor výborný bruslař, ale to, že je tak dobrý v tvorbě hry, jsem předtím netušil. Myslím, že nám to spolu funguje,“ pochvaloval si Pastrňák. Dominanci elitního útoku Bruins potvrdil také jeho třetí člen Bergeron, který zaznamenal gól a přihrávku.

„Myslím, že jsme odehráli nejlepší zápas letošního roku. Byli jsme nabití energií, celý zápas jsme zůstali maximálně soustředění a dokázali jsme porazit nejlepší tým soutěže. Skvělé vítězství a opravdu zasloužené dva body,“ řekl Pastrňák.

Bruins si díky druhé výhře za sebou upevnili osmé místo ve Východní konferenci. Colorado, v jehož brance dostal Kuemper přednost před Pavlem Francouzem, neuspělo na kluzišti soupeře poprvé po sedmi zápasech.

Přesto má stále nejlepší bilanci v lize. Jediný bod na Avalanche ztrácí lídr Východní konference Florida.

Nahrával Nečas i Kaše

Pouhý bod za Floridou je Carolina, která vyhrála na ledě Philadelphie 4:3 v prodloužení a v padesáti duelech nastřádala 74 bodů. K výhře v Pensylvánii pomohl Hurricanes také Martin Nečas, po jehož teči se ve 48. minutě dostal k puku Vincent Trocheck a poslal hosty do vedení 3:2.

Prodloužení zařídil pět minut před třetí sirénou důrazný Oskar Lindblom, třetí výhru Caroliny za sebou ale v 65. minutě vystřelil obránce Brett Pesce.

Sestřih ze zápasu Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers:

Potřetí v řadě zvítězili také hokejisté Montrealu, kteří na domácím ledě porazili Toronto 5:2. Svěřenci Martina St. Louise i přes stoupající formu zůstávají nejhorším celkem soutěže. Výhru posledních finalistů Stanley Cupu dvěma góly a asistencí řídil Josh Anderson.

Na první brance poražených Maple Leafs se nahrávkou podílel Ondřej Kaše, jenž bodoval ve třetím z posledních čtyř zápasů.

V brance hostů po třízápasové pauze nastoupil Petr Mrázek, duel mu ale vůbec nevyšel. Rodák z Ostravy inkasoval pět branek z pouhých 24 střel a úspěšnost zákroků nedostal ani přes 80 procent.

Sestřih ze zápasu Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens:

Výbornou formu potvrdili hokejisté Calgary, kteří na vlastním ledě porazili Winnipeg 3:1 a zvítězili podesáté v řadě. Vítěznou branku Flames vstřelil pouhých 47 sekund před koncem základní hrací doby Elias Lindholm.

Brankář domácích Daniel Vladař sledoval zápas pouze z lavičky. Přes 11 minut odehrál za hostující Jets Kristian Reichel. Český nováček v NHL dvakrát prověřil brankáře Jacoba Markströma, ani jedna z jeho střel ale v síti neskončila. 

Sestřih ze zápasu Winnipeg Jets - Calgary Flames:

V posledním pondělním zápase porazili hokejisté Vancouveru Seattle 5:2. Blýskli se členové čtvrtého útoku Canucks, kteří dohromady získali pět kanadských bodů.

Tyler Motte vstřelil gól a přidal asistenci, Juho Lemmikko zapsal dvě nahrávky a Matthew Highmore jednu.

Kompletní výsledky NHL

Boston - Colorado 5:1, Philadelphia - Carolina 3:4 po prodl., Montreal - Toronto 5:2, Calgary - Winnipeg 3:1, Vancouver - Seattle 5:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme