Pastrňák se podílel třemi body na vítězství Bostonu, Voráčkova branka pomohla k výhře Philadelphii

Útočník David Pastrňák měl ve čtvrtečním utkání NHL prsty ve všech gólech Bostonu, když brankou a dvěma asistencemi režíroval výhru 3:1 nad Anaheimem. Po přihrávce Pastrňáka skóroval David Krejčí, který si připsal 600. bod v soutěži. Jakub Voráček přispěl gólem k vítězství Philadelphie 2:1 nad Nashvillem.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák v dresu bostonských medvědů

David Pastrňák v dresu bostonských medvědů | Zdroj: Reuters

Boston rozhodl v rozmezí 29. až 46. minuty, během kterých se dostal do třígólového trháku. První dvě branky padly v dobře sehraných přesilových hrách a skóre otevřel 22. zásahem v sezoně Pastrňák střelou bez přípravy z levého kruhu.

Havířovský rodák byl poté součástí kombinace, kterou do odkryté branky zakončil Torey Krug. Krejčí se trefil po přihrávce Pastrňáka zpoza pravého kruhu a bodoval v osmém utkání za sebou.

Voráček měl snadnou práci. Gólman Nashvillu Pekka Rinne neudržel střelu Radka Gudase od modré čáry, Sean Couturier se neukvapil a místo dorážky přihrál úplně volném českému hráči, který puk pohodlně doklepl do prázdné branky.

Philadelphia vyhrála i druhý zápas pod trenérem Scottem Gordonem a podle Voráčka má velký podíl na úspěchu Carter Hart. Dvacetiletý gólman, který minulý zápas debutoval v NHL, zneškodnil 31 střel.

Ondřej Palát překonal brankáře Davida Ritticha a s Tampou Bay porazil Calgary 5:4 po samostatných nájezdech. Český gólman kryl 32 střel a v rozstřelu pět ze sedmi nájezdů. David Kämpf asistoval u dvou branek Chicaga, které zvítězilo v Dallasu 5:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme