Češi z Bostonu rozebrali Buffalo a slaví. Pastrňák se trefil, Krejčí tři góly připravil a překonal milník

David Krejčí se podílel třemi asistencemi na výhře hokejistů Bostonu 4:1 v Buffalu. Český útočník dosáhl svou první přihrávkou v zápase hranice 700 bodů v NHL a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. Tou největší se stal David Pastrňák, který vstřelil gól a u vítězného si připsal asistenci. Jakub Voráček pomohl gólem k vítězství Philadelphie 4:3 na ledě New Yorku Islanders.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Bostonu slaví postup do semifinále Východní konference NHL

Hokejisté Bostonu slaví postup do semifinále Východní konference NHL | Zdroj: Reuters

Krejčí zaznamenal všechny asistence v rozmezí 31. až 45. minuty, kdy Boston odskočil z 1:1 na 4:1. Jubilejní bod získal v přesilové hře přihrávkou na modrou čáru Pastrňákovi, jehož střelu dorazil do sítě Jake DeBrusk.

Rangers uštědřili Philadelphii devítigólový debakl. Zibanejad zaznamenal šest bodů, trefil se i Chytil

Číst článek

V další gólové situaci přistrčil zkušený český útočník před branku puk Craigu Smithovi, který pohotově zvýšil.

Skóre uzavřel Pastrňák, který po přihrávce Krejčího využil přesilovou hru pět na tři střelou bez přípravy z levého kruhu.

Sestřih ze zápasu Buffalo - Boston:

České duo pokazilo trenérskou premiéru Dona Granata na lavičce Buffala, které prohrálo potřinácté v řadě. Gólman Daniel Vladař, který před dvěma dny debutoval v NHL, zůstal na střídačce Bostonu.

Krejčí má aktuálně na kontě 702 bodů za 208 gólů a 494 přihrávek v 935 utkáních. Čtyřiatřicetiletý centr spojil celou svou dosavadní kariéru s Bostonem a je osmým hráčem klubové historie, který v dresu Bruins nasbíral sedm set bodů.

Flyers odčinili debakl

Philadelphia se oklepala z výprasku 0:9, který utrpěla o den dříve na ledě New Yorku Rangers. V Madison Square Garden inkasovala sedmkrát ve druhé třetině, ale proti Islanders tato pasáž Flyers naopak vyšla a dali v ní úvodní tři góly zápasu.

Gól Jakuba Voráčka proti NY Islanders:

Voráček zvýšil na 3:0, když v přečíslení tři na dva vystřelil po přihrávce Kevina Hayese bez přípravy z pravého kruhu. Domácí hráči ve třetí třetině vyrovnali, ale svým druhým gólem v zápase rozhodl v 58. minutě Oscar Lindblom.

Výsledky NHL:
New Jersey - Pittsburgh 3:2, Buffalo - Boston 1:4, NY Islanders - Philadelphia 3:4, Tampa Bay - Chicago 4:2, Florida - Nashville 1:2, Carolina - Columbus 2:3 v prodl., Detroit - Dallas 3:2, Edmonton - Winnipeg 2:1, Colorado - Minnesota 5:1, Anaheim - Arizona 3:2 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme