Pastrňák a Krejčí režírovali v NHL obrat Bostonu, Hronek proti Vejmelkovi potvrdil střeleckou formu

Filip Hronek překonal v NHL Karla Vejmelku a navrch přispěl ještě asistencí k výhře Detroitu 4:3 po nájezdech nad Arizonou. Český obránce skóroval počtvrté v řadě. Boston otočil utkání s Carolinou z 0:2 a vyhrál 3:2 v prodloužení. Obrat nastartoval dvěma góly David Krejčí po asistencích Pavla Zachy. Duel rozhodl v čase 63:19 David Pastrňák, který přihrál i na jeden gól a byl stejně jako Hronek vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

New York (Aktualizováno: 7:13 26. 11. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák zaznamenal v prodloužení vítězný gól

David Krejčí | Foto: Bob DeChiara | Zdroj: Reuters

Detroit vedl ve 25. minutě po akcích Hronka 2:0. Skóre otevřel Andre Copp v přesilové hře z dorážky střely Lucase Raymonda, jemuž přihrál český bek. Rodák z Hradce Králové zvýšil náskok Detroitu tvrdou ranou bez přípravy zpoza levého kruhu nad výražečku Vejmelky.

Český obránce skóroval počtvrté v řadě a prodloužil bodovou sérii na šest zápasů (6+4). 

Arizona v dalším průběhu smazala manko 0:2 a 1:3, přičemž Jakob Chychrun vyrovnal 26 sekund před koncem třetí třetiny. V nájezdech se prosadil jen Dylan Larkin. Vejmelka kryl 33 střel.

Boston vyhrál doma od začátku sezony dvanáctý zápas v řadě a vytvořil tím nový rekord NHL. S Carolinou, jejíž lídr Martin Nečas podruhé za sebou nebodoval, přitom prohrával ještě na konci druhé třetiny 0:2.

K vítězství Bruins nastartovala ryze česká spolupráce: Zacha vybojoval u mantinelu puk a Pastrňák našel přesným pasem před brankou Krejčího, který přesně zamířil do horního růžku.

V polovině třetí třetiny Krejčí po Zachově přihrávce vyrovnal nahozením puku od modré čáry na 2:2. Rozhodčí původně gól neuznal kvůli nedovolenému bránění Nicka Foligna brankáři. Boston si ale vzal trenérskou výzvu, která odhalila, že domácí útočník byl do brankoviště natlačen bránícím hráčem. Prodloužení ukončil Pastrňák v přesilové hře střelou bez přípravy z levého kruhu.

Pastrňák má na kontě 32 bodů (14+18) a v produktivitě soutěže jen třetí za Connorem McDavidem z Edmontonu (16+19) a Jasonem Robertsonem z Dallasu (18+16). Krejčí si po návratu do NHL udržuje průměr téměř bod na zápas, v 18 duelech vstřelil osm branek a na devět přihrál.

Výsledky NHL

Boston - Carolina 3:2 v prodl., Washington - Calgary 3:0, Chicago - Montreal 2:3 po sam. nájezdech, Minnesota - Toronto 3:4, Anaheim - Ottawa 1:5, Buffalo - New Jersey 1:3, Detroit - Arizona 4:3 po sam. nájezdech, Tampa Bay - St. Louis 5:2, Columbus - NY Islanders 2:3, Vegas - Seattle 2:4, Dallas - Winnipeg 4:5 v prodl., Philadelphia - Pittsburgh 1:4, San Jose - Los Angeles 2:5. Zápas Nashville - Colorado byl odložen.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme