Pastrňák dvakrát prostřelil Mrázka a přispěl k výhře nad Chicagem, Hronek dal dva góly Columbusu

Petra Mrázka překonali v NHL dvakrát David Pastrňák a jednou David Krejčí při výhře hokejistů Bostonu 6:1 nad Chicagem. Český gólman odchytal celý zápas a připsal si 37 zákroků. Filip Hronek nasměroval Detroit dvěma trefami k výhře 6:1 v Columbusu a stal se první hvězdou utkání. Ke kanonádě Red Wings přispěl Dominik Kubalík jednou brankou. Dallas porazil i díky gólu Radka Faksy doma New York Islanders 5:2.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák se raduje se spoluhráči z Bostonu

David Pastrňák se raduje se spoluhráči z Bostonu | Zdroj: Profimedia

Martin Nečas přihrál na jedinou branku Caroliny, která podlehla na ledě Minnesoty 1:2 v prodloužení. David Kämpf asistoval u rozdílové trefy Toronta při výhře 5:2 nad Buffalem.

Vaněček jednou inkasoval, ale na ledě Montrealu vychytal výhru. Faksa ukončil střelecký půst

Číst článek

Pastrňák otevřel skóre v čase 4:53, když si sjel v přesilové hře na přihrávku Brada Marchanda a střelou bez přípravy překonal z pravého kruhu Mrázka poprvé. Po dalších gólech českých hráčů odskočil Boston z 3:1 na 5:1.

Krejčí se prosadil před koncem druhé třetiny dělovkou z pravého kruhu a Pastrňák zakončil po přihrávce Nicka Foligna střelou do odkryté branky přečíslení dva na jednoho. U tohoto gólu si připsal asistenci i Tomáš Nosek.

Boston prodloužil domácí neporazitelnost na jedenáct utkání a vyrovnal tím rekord NHL v počtu výher na svém ledě od začátku sezony. Stejná série se povedla jen Chicagu (1963/64) a Floridě (2021/22).

Columbus vyrovnal po 43 sekundách prostřední třetiny na 1:1. Hronek ale vrátil Detroitu ve 27. minutě vedení tvrdou ranou z mezikruží a ještě před druhou sirénou zvýšil na 4:1 přesnou ranou z pravého kruhu.

Český obránce vstřelil utkání NHL dva góly poprvé v kariéře. Kubalík přidal ve 46. minutě pátou branku týmu v přesilové hře střelou z pravého kruhu bez přípravy.

Faksa stál na hranici brankovišti na konci pohledné souhry a vyrovnal na 1:1. Dallas poté ještě jednou prohrával, ale ve zbytku zápasu otočil na 5:2. O výhře rozhodl třemi góly od 48. minuty.

Výsledky NHL:
Ottawa - New Jersey 1:5, Boston - Chicago 6:1, Toronto - Buffalo 5:2, Montreal - Philadelphia 5:4 po sam. nájezdech, Washington - Colorado 0:4, Columbus - Detroit 1:6, Winnipeg - Pittsburgh 0:3, St. Louis - Anaheim 6:2, Nashville - Tampa Bay 2:3 v prodl., Dallas - NY Islanders 5:2, Minnesota - Carolina 2:1 v prodl., Florida - Calgary 4:5 po sam. nájezdech, Edmonton - Vegas 4:3 v prodl., Seattle - Los Angeles 3:2 v prodl., San Jose - NY Rangers 1:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme