Češi řídili výhru Bostonu proti Anaheimu, Pastrňák má první hattrick v sezoně

Útočník David Pastrňák řídil výhru hokejistů Bostonu 7:1 na ledě Anaheimu. Český kanonýr v aktuální sezoně vstřelil již 32 branek a v tabulce střelců se drží na druhém místě celé soutěže. Zásadní podíl na výhře Bruins měl také tříbodový David Krejčí (1+2) a Pavel Zacha, který připravil úvodní dvě branky zápasu. Obránce Jan Rutta jednou asistencí pomohl k výhře Pittsburghu na ledě Arizony 4:1.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák v zápase proti Anaheimu Ducks

Kanonádu Bostonu 7:1 proti Anaheimu řídili čeští hokejisté. Hattrickem zazářil David Pastrňák | Foto: Jason Parkhurst-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Boston na ledě Anaheimu vedl po deseti minutách už 2:0 po gólech Pastrňáka a Krejčího. Česká spolupráce poprvé perfektně zafungovala ve čtvrté minutě.

Zacha za brankou našel volného Krejčího, ten bekhendem předložil puk Pastrňákovi, který netradičně z pravého kruhu otevřel skóre zápasu. O šest minut později si Krejčí s Pastrňákem role prohodili. Zkušený centr jedenáctým gólem v sezoně zvýšil na 2:0 a již před polovinou ročníku překonal svůj gólový zápis ze sezony 2020/2021.

Přelom 32. a 33. minuty patřil opět Pastrňákovi. Havířovský rodák během 17 sekund vstřelil dvě branky a uzavřel svůj 13. hattrick v základní části NHL. Tři góly nasázel poprvé od 24. března minulého roku, kdy sestřelil Tampu Bay. S 58 body je aktuálně třetím nejproduktivnějším hokejistou v NHL.

Hokejisté Pittsburghu zvítězili na ledě Arizony 4:1 a jednou asistencí se na tom podílel i obránce Jan Rutta. Dvaatřicetiletý obránce zaznamenal sedmý bod v sezoně a v NHL bodoval po jedenácti zápasech.

Karel Vejmelka v brance Coyotes Inkasoval tři branky z 27 střel a počtvrté za sebou chytal s úspěšnosti zákroků nižší než 90 procent. Dvakrát českého gólmana překonal Jake Guentzel.

V brance Winnipegu se představil David Rittich, který při prvním startu v novém roce 34 zákroky pomohl k domácí výhře Jets 7:4 nad Vancouverem. Hattrickem výhru kanadského celku řídil Kyle Connor. 

Výsledky NHL

Dallas - Florida 5:1, Winnipeg - Vancouver 7:4, Washington - Columbus 1:0, Anaheim - Boston 1:7, Chicago - Calgary 4:3 v prodl., Minnesota - St. Louis 0:3, Arizona - Pittsburgh 1:4, Philadelphia - Toronto 2:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme