David Pastrňák oslavil jubilejní zápas gólem, Boston porazil Detroit v prodloužení

Hokejový útočník David Pastrňák vstřelil svůj patnáctý gól v sezoně. Na ledě Detroitu vyrovnal 86 vteřin před koncem na 2:2, jeho Boston pak vyhrál v prodloužení.

Detroit Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Zdroj: Reuters

Do konce zápasu zbývaly necelé dvě minuty. Bruins v Detroitu prohrávali 1:2 a nedařilo se jim překonat Jimmyho Howarda v brance Red Wings, tak to zkusili v šesti. Velký podíl na důležité akci měl David Krejčí, který na modré čáře zachytil domácí vyhození. Přes Kruga se pak puk dostal k Marchandovi, který narýsoval přesnou přihrávku na Davida Pastrňáka. Ten 86 sekund před koncem vyrovnal.

Trochu za to může lyžování, říká hokejista Patrik Eliáš o konci své hvězdné kariéry v NHL

Číst článek

„Když jsem Breda viděl, myslel jsem si, že bude střílet. Přihrávku jsem vidět až na poslední chvíli, ale dokázal jsem ji zakončit,“ řekl po zápase David Pastrňák, který bodoval v devátém zápase v řadě.

Proti Detroitu slavil malé jubileum, šlo dvoustý zápas mladého útočníka v NHL. Vstřelil během nich 74 branek.

„Viděl jsem Davida, ale v cestě bylo tolik hokejek. Takováhle přihrávka vyjde jedna z deseti, možná z dvaceti. Ale tahle prošla,“ usmíval se po zápase Marchand, který po půl minutě prodloužení rozhodl o výhře Bostonu 3:2 a byl vyhlášen hlavní hvězdou zápasu.

V dalším zápase porazil Dallas v New Yorku domácí Islanders 5:2, Radek Faksa se tentokrát gólově neprosadil, na ledě ale řádili jeho spoluhráči Tyler Pitrlick a Jamie Benn. I díky nim má Faksa v hodnocení +/- tři plusové body a v této statistice je celkově pátý v celé soutěži.

NHL:

Ottawa - NY Rangers 3:2, Detroit - Boston 2:3 v prodl., NY Islanders - Dallas 2:5 a utkání Vancouver - Nashville 1:7. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme