Všichni si rozumíme a jsme kamarádi, pochvaluje si Pastrňák českou partu v týmu Bostonu

Hokejisté Bostonu jsou v této sezoně NHL zatím nejlepším týmem. Z devatenácti zápasů prohráli jen dva a vyhřívají se v čele celé zámořské soutěže. K aktuální šňůře sedmi vítězství v řadě přispívají taky čeští hráči – teď především Davidové Krejčí a Pastrňák.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Zdroj: Profimedia

Větu „Pastrňák dává gól“ křičeli severoameričtí komentátoři od startu tohoto ročníku NHL už dvanáctkrát. Naposledy při nočním vítězství Bruins nad Tampou 5:3.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká na aktuální formu Bostonu český útočník David Pastrňák

Šestadvacetiletý útočník nasbíral ještě 17 asistencí a dělí se o třetí místo v tabulce produktivity zámořské soutěže.

„Mám spoustu šancí každý zápas, což je samozřejmě dobrý a doufejme, že to bude pokračovat. Byl bych ale radši, kdybych ty šance více proměňoval,“ řekl český útočník v rozhovoru pro Radiožurnál Sport.

Šest Čechů

Boston má v této sezoně nejpočetnější české zastoupení. Kromě Pastrňáka jsou na soupisce ještě navrátilec David Krejčí, další tři útočníci Tomáš Nosek, Jakub Lauko a Pavel Zacha a obránce Jakub Zbořil. Pastrňák je za pět českých spoluhráčů v týmu rád.

„Pohodička, super je to tady. Všichni si rozumíme a jsme kamarádi. Každý den si můžeme povídat česky, zajít na večeři, takže je pohoda,“ pochvaluje si Pastrňák.

Po Pastrňákovi je druhým neproduktivnějším Čechem v Bostonu se 14 body za 6 branek a osm asistencí David Krejčí, který se do klubu vrátil po roce stráveném v extraligové Olomouci.

„Jo, Krejča je světový hráč a v téhle lize odehrál spoustu let. Určitě byl velký bonus pro náš tým a my jsme všichni rádi, že ho tu máme,“ pochválil Pastrňák Krejčího, se kterým válel i na letošním mistrovství světa, kde národní tým po deseti letech vybojoval bronzové medaile.

Pavel Tylšar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme