David Pastrňák vstřelil vítězný gól, Boston tak vyhrál v sedmém z posledních osmi duelů

Druhý nejproduktivnější Čech v NHL David Pastrňák pomohl v sobotním utkání vítězným gólem k výhře hokejistů Bostonu 4:1 nad Torontem a bodoval poosmé v řadě. Spoluhráč David Krejčí zaznamenal asistenci. Bruins zvítězili v sedmém z osmi uplynulých duelů. Michael Frolík přispěl brankou k ukončení šestizápasové série porážek Calgary, které zdolalo Chicago 4:3 v prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák během utkání proti Torontu

David Pastrňák během utkání proti Torontu | Zdroj: ČTK

Toronto si do Bostonu přivezlo výbornou formu, čtyři předchozí zápasy vyhrálo a v posledních dvou navíc neinkasovalo.

Na trefu Patrice Bergerona z páté minuty odpověděl do konce úvodní třetiny v početní výhodě Mitchell Marner. V polovině utkání vstřelil v přesilové hře rozhodující branku Pastrňák.

Přihrávka obránce Toreyho Kruga ze středního pásma doputovala na pravý kruh, kam si za obranu Maple Leafs najel havířovský rodák a z úhlu prostřelil brankáře Frederika Andersena.

Americký zadák poté v 37. minutě využil další přesilovku Bostonu, na níž se nahrávkou podílel Krejčí. Definitivní pojistku přidal do prázdné branky při power play hostů útočník Tim Schaller.

Finský gólman Tuukka Rask vychytal Bruins alespoň bod v každém ze svých posledních dvaceti startů; porážku po 60 minutách si naposledy připsal 26. listopadu.

Calgary prohrávalo s Chicagem 0:2, ale v prostřední části vyrovnalo. Blackhawks si však zásluhou Anthonyho Duclaira vzali ještě ve druhé třetině vedení zpět.

Na 3:3 upravil v 50. minutě Frolík. Útočník Mikael Backlund zachytil za brankou Blackhawks špatnou rozehrávku obránce Connora Murphyho a našel před brankou Frolíka, který se trefil mezi betony Jeffa Glasse.

Nastavený čas ukončili Flames po 59 vteřinách. Zadák T.J. Brodie od mantinelu poslal přesný pas na najíždějícího Seana Monahana, jenž střelou z mezikruží prostřelil Glasse.

Výsledky NHL

Montreal - Anaheim 5:2, Philadelphia - Ottawa 3:4 po sam. nájezdech, Winnipeg - Colorado 3:0, Boston - Toronto 4:1, Buffalo - St. Louis 0:1, Florida - Detroit 3:2, NY Islanders - Columbus 4:3, Nashville - NY Rangers 5:2, Dallas - Minnesota 6:1, New Jersey - Pittsburgh 3:1, Vancouver - Tampa Bay 2:4, Calgary - Chicago 4:3 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme