Davida Pastrňáka čeká letní příprava, začne ji jako fyzioterapeut Kristýny Plíškové na Wimbledonu

Nejlepší český hokejista uplynulé sezóny David Pastrňák se začíná chystat na nadcházející ročník NHL. K tomu, aby znovu patřil k oporám Bostonu, potažmo reprezentace, potřebuje absolvovat kvalitní letní přípravu. Tu zahájí na Wimbledonu, kam pojede jako fyzioterapeut Kristýna Plíškové. Tuto pozici v jejím týmu má proto, aby mohl navštěvovat místní posilovnu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Davidové Krejčí a Pastrňák na tréninku české reprezentace

David Pastrňák na letošním dánském šamiponátu | Zdroj: ČTK

„Hokej mě baví, ale letní příprava není moje oblíbená, ale vždycky to nějak propojím s tenisem a fotbalem. Zpestřím si to a doufám, že to rychle uběhne,“ věří říká pro Radiožurnál David Pastrňák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Davida Pastrňáka čeká letní příprava, v posledním týdnu volna si ale ještě zaletí na Wimbledon jako fyzioterapeut Kristýny Plíškové. S útočníkem Bostonu natáčel Petr Kadeřábek

Aktuálně si zpestří přípravu tenisem. Ne snad, že by sám vzal raketu do ruky, ale bude bedlivě sledovat přímo v Londýně grandslam ve Wimbledonu. Bez tréninku ale ani tam nezůstane

„Tam budu trénovat sám. Když budu mít volno a když Týnka nebude potřebovat fyzioterapeuta, tak si půjdu zatrénovat," popisuje útočník Bostonu.

Tady je potřeba vysvětlení. David Pastrňák je totiž akreditovaný na Wimbledon jako fyzioterapeut české tenistky Kristýny Plíškové a tak je nasnadě otázka, zda už absolvoval nějaký masérský kurs.

Pastrňák si obhajoby Zlaté hokejky cení, teď by chtěl ale sbírat týmové trofeje

Číst článek

„Připravil jsem si nějaký doping, že prý se po něm nikdo nezraní. To jí hodím, abych nemusel nic dělat. Ne, je to jenom taková sranda... abych mohl do posilovny. Už se na to moc těším a doufejme, že to dopadne,“ uvádí vše na pravou míru český hokejista.

Nejlepší český střelec play-off uplynulé sezóny NHL tak oproti ostatním hokejistům bude zatím pouze nabírat fyzickou kondici v posilovně a doplňkových sportech. S návratem na led příliš nespěchá.

„Od července začnu chodit dvakrát týdně, poslední tři roky to tak dělám. Zatím mi to tak vyhovuje. Dvakrát týdně v červenci, pak pětkrát týdně v srpnu,“ dodává Pastrňák.

Ten bude v nadcházející sezóně chtít potvrdit vzrůstající tendenci získaných bodů v NHL. Má za sebou zatím dvě kompletní.

V té předloňské zaznamenal v základní části sedmdesát bodů, v té další osmdesát, rozhodně nejvíce ze všech fyzioterapeutů na tenisovém Wimbledonu.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme