VIDEO: Překvapení pro mladšího bráchu. Tomáše Ritticha vystrašil i nadchnul maskot Calgary

David Rittich sice poslední zápas Calgary nechytal, přesto je hrdinou fanoušků Flames. Přinejmenším na sociálních sítích. Oceňují ho po návštěvě rodiny a bratra Tomáše, který spontánně reagoval ne setkání s maskotem týmu Harveyem.

Calgary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Rittich (vpravo), jeho bratr Tomáš a maskot Calgary Harvey

David Rittich (vpravo), jeho bratr Tomáš a maskot Calgary Harvey | Zdroj: www.nhl.com/flames

„Když doma koukají na mé zápasy, Tomáš vždycky hledá Harveyho. Úplně ho miluje,“ řekl brankář Calgary David Rittich pro webové stránky Calgary Flames.

Zůstat v Evropě není chyba. V NHL se prosazují i Češi, kteří se za moře vydali později

Číst článek

Jeho o tři roky mladšího bratra Tomáše trápí porucha autistického spektra a další vývojové poruchy. Částečně je samostatný, ale potřebuje péči. Setkání s Harveyem, maskotem Calgary v podobě loveckého psa, pro něj byl velkým zážitkem.

Prvotní nadšení vystřídal úlek a Tomáš se běžel schovat k bratrovi, o chvíli později ale stejně spontánně objímal maskota, kterého dokázal i uzvednout.

Mladší sourozenec je i důvod semknutosti celé rodiny. David bratra bránil od dětství. „Když byl mladší, nesnášel změny. Dělal jsem všechno, aby se cítil pohodlně,“ líčí David Rittich. Rodičům zase péče o Tomáše a Davidovu začínající kariéru zabrala veškerý volný čas.

I proto se chce jednou David Rittich stát trenérem mladých brankářů, aktuálně ale zažívá nejlepší sezonu ve své kariéře. Prosadil se v Calgary, kde nastoupil jen v současné sezoně už ke 28 zápasům. Díky 17 vychytaným vítězstvím dostal přezdívku „Big Save Dave“.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme