Rittich poprvé v NHL mění dres, český gólman byl z Calgary vyměněn do Toronta

Český hokejový gólman David Rittich oblékne poprvé v kariéře v NHL jiný dres. Osmadvacetiletý odchovanec Jihlavy byl z Calgary vyměněn do Toronta, kde by měl týmu pomoci za zraněného Frederika Andersena. Flames za Ritticha získali právo výběru ve třetím kole draftu v příštím roce.

Toronto Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Rittich

David Rittich | Foto: Jake Roth-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Rittichovi po této sezoně skončí dvouletá smlouva dohromady na 5,5 milionu dolarů a může se stát nechráněným volným hráčem.

Po loňském příchodu Švéda Jacoba Markströma z Vancouveru odchytal v tomto ročníku jen 15 zápasů, v nichž vychytal čtyři výhry, má průměr 2,90 obdrženého gólu na zápas, úspěšnost zákroků 90,4 procenta a jednou udržel čisté konto.

Svou první smlouvu v NHL podepsal Rittich jako nedraftovaný volný hráč v červnu 2016, kdy zamířil do NHL z extraligové Mladé Boleslavi. Ve 130 duelech NHL si drží průměr 2,83 branky na utkání, úspěšnost 90,8 procenta a čtyřikrát udržel čisté konto.

V play off má zatím na kontě jediné vystoupení z loňské série 1. kola, kdy proti Dallasu za 16 a půl minuty druhé třetiny inkasoval tři branky z devíti střel při porážce 3:7. Flames po ní vypadli po prohře 2:4 na zápasy.

TRADE: We’ve acquired goaltender David Rittich from Calgary in exchange for a 2022 third-round selection. #LeafsForever

Details » tml.hockey/3g8QxFv

04:40 – 12. 04. 2021

1290 6255

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme