Jaškin přidal na závěr základní části KHL další trefu a stal se nejlepším střelcem soutěže

Dmitrij Jaškin je jako třetí Čech nejlepším střelcem sezony Kontinentální hokejové ligy. Reprezentační útočník vstřelil v posledním duelu základní části 38. gól, kterým zpečetil vítězství Dynama Moskva 5:1 na ledě Kunlunu.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dmitrij Jaškin

Dmitrij Jaškin | Zdroj: Profimedia

Sedmadvacetiletý Jaškin navázal na Jana Marka, jenž byl s 35 góly nejlepším střelcem premiérové sezony KHL 2008/09, a Romana Červenku, který ovládl pořadí s 31 brankami o dva roky později. Stejně gólů jako Marek nastřílel v ročníku 2008/09 Pavel Brendl, jenž ale odehrál více zápasů než jeho krajan.

‚Rekord můžu řešit po kariéře.‘ Hokejový útočník Hübl žije přítomností a zajímá ho play off

Číst článek

Odchovanec Vsetína Jaškin si v 59 zápasech připsal 38 branek a překonal tak nejen český rekord v soutěži, ale zaznamenal druhý nejlepší výkon v její historii. Více branek dal jen v sezoně 2016/17 Sergej Mozjakin z Magnitogorsku, který jich tehdy nastřílel 48.

Pořadí střelců vyhrál Jaškin suverénně o deset gólů před Teemu Hartikainenem z Ufy. V bodování byl omský rodák s českým pasem s 60 body čtvrtý, stejně jako v minulé sezoně vyhrál jeho centr z elitní lajny a kapitán Vadim Šipačov, jenž nasbíral 66 bodů. Loni byl Jaškin v obou statistikách druhý a byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem soutěže.

Vítězem základní části a držitelem Kontinentálního poháru se stal CSKA Moskva, jenž v sobotu v přímém souboji nejlepších týmů konferencí porazil 1:0 Kazaň a předstihl ji o bod.

V prvním kole play-off se CSKA utká v moskevském derby se Spartakem. Jaškinovo Dynamo skončilo v tabulce Západní konference třetí a na úvod bojů o Gagarinův pohár ho čeká Čerepovec.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme