Doma nezaváhal ani Nashville. Po výhře 4:1 srovnal finále o Stanleyův pohár

Hokejisté Nashvillu dokázali vyhrát ve finále play off zámořské NHL i druhý domácí zápas. Predators porazili Pittsburgh 4:1 a vyrovnali v sérii o Stanley Cup z nepříznivého stavu 0:2 po úvodních duelech v Pittsburghu na 2:2 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Nashville Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Nashvillu Filip Forsberg (č. 9) v souboji s Jevgenijem Malkinem z Pittsburghu.

Útočník Nashvillu Filip Forsberg (č. 9) v souboji s Jevgenijem Malkinem z Pittsburghu. | Zdroj: Reuters

Skóre otevřel Calle Järnkrok, za obhájce titulu ještě odpověděl kapitán Sidney Crosby, ale poté už stříleli góly jen domácí. Vítězný si připsal ve 24. minutě Frédérick Gaudreau, ještě ve druhé části zvýšil Viktor Arvidsson. Jistotu, že se bude hrát ještě jednou v Nashvillu, trefil při hostující power play Filip Forsberg.

Série se nyní stěhuje do Pittsburghu, kde se v noci ze čtvrtka na pátek od 2:00 SELČ odehraje zápas číslo pět.

Pittsburgh nastoupil s pozměněnými útoky a do sestavy se zařadil forvard Josh Archibald, který nahradil Scotta Wilsona. V opatrném začátku se hrálo bez šancí. Vůbec první střelu na branku vyslal až v šesté minutě hostující Ian Cole. O dvě minuty později po chybné rozehrávce Briana Dumoulina musel krýt Matt Murray ránu Forsberga.

Ve 14. minutě měl dvě možnosti James Neal a v čase 14:51 se už se domácí radovali. Nahození Austina Watsona vyrazil Murray před Järnkroka, který doklepl puk do odkryté branky. Kouč Mike Sullivan si ještě vyžádal revizi situace u videa, která ale nedovolený atak Craiga Smithe na Murrayho neprokázala.

Za 66 vteřin ale bylo vyrovnáno. Dumoulin vysunul do úniku Crosbyho, který si vychutnal Pekku Rinneho blafákem do bekhendu. Vrátit vedení Predators mohla spolupráce Pontuse Aberga s Forsbergem, který ale místo střely ještě přihrával.

Pittsburgh měl skvělý nástup do druhé části, v níž ještě dohrával přesilovku z konce úvodního dějství, ale Jevgenij Malkin a Jake Guentzel ve svých šancích minuli. Ve 23. minutě měl velkou možnost nejlepší střelec play off Guentzel, radost mu sebral skvěle chytající Rinne. Ten vzápětí zlikvidoval i sólo v podání Chrise Kunitze.

Na druhé straně po objetí branky zasouval puk Gaudreau a zprvu se zdálo, že i Murray zazářil úžasným zákrokem, jenže video ukázalo, že se tak stalo pozdě, neboť zasáhl až poté, co kotouč přešel brankovou čáru.

Před polovinou základní hrací doby ujel Crosby, ani na dva pokusy nepřekonal Rinneho, v následné skrumáži zakončoval bekhendem do prázdné branky Bryan Rust, puk zastavil Roman Josi a Guentzela při dorážce do prázdné branky vychytal díky pohotovému skoku plavmo Rinne.

Ve 34. minutě už však vedli znovu domácí Predátoři: Mike Fisher dokázal ve středním pásmu v pádu jednoruč posunout puk na rozjetého Arvidssona a ten propálil Murrayho ranou na lapačku. Abergovi pak překazil obrovskou šanci Malkin, vniveč přišel i závěrečný nápor Nashvillu před přestávkou.

Ve třetí třetině zářil Murray, přesto to nestačilo. Nejprve vychytal Forsberga, ve 49. minutě to domácí forvard zkusil z otočky a z dorážky do odkryté branky pálil Aberg, jenže Murray se dostatečně rychle přesunul. Vzápětí na něm ztroskotal i Fisher. Sedm minut před koncem zamířil P. K. Subban do kabin poté, co zblokoval Malkinovu ránu. Zanedlouho byl ale zpátky ve hře, mezitím Dumoulin rozezvučel tyč.

Tři a půl minuty před koncem potvrdil výhru domácích střelou přes celé kluziště do prázdné branky Forsberg. Zmar hostů ještě dokumentoval Guentzel, jenž při přesilovce v obrovské příležitosti nepřekonal Rinneho.

Finále play off NHL - 4. zápas:

Nashville Predators - Pittsburgh Penguins 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Järnkrok (C. Smith, Watson), 24. F. Gaudreau (Ellis, Zolnierczyk), 34. Arvidsson (Fisher, Neal), 57. F. Forsberg (Ekholm, P. K. Subban) - 16. Crosby (Dumoulin). Rozhodčí: O'Halloran, Pollock - Kovachik, Heyer. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Střely na branku: 26:24. Diváci: 17.260. Hvězdy zápasu: 1. Pekka Rinne, 2. Mike Fisher, 3. Frédérick Gaudreau (všichni Nashville). Stav série: 2:2.

Nashville: Rinne - Ellis, Josi, P. K. Subban, Ekholm, Y. Weber, Irwin - Aberg, Sissons, F. Forsberg - Neal, Fisher, Arvidsson - C. Smith, Järnkrok, Watson - Parenteau, F. Gaudreau, Zolnierczyk. Trenér: Peter Laviolette.
Pittsburgh: M. Murray - Cole, Daley, Määttä, Schultz, Dumoulin, Hainsey - Rust, Crosby, Guentzel - Hörnqvist, Malkin, Hagelin - Kessel, Cullen, Kunitz - Sheary, Rowney, Archibald. Trenér: Mike Sullivan.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme