Přestavbu týmu Chicaga odnesl i Kubalík, Blackhawks útočníkovi nenabídli novou smlouvu

Český útočník Dominik Kubalík patrně skončí v Chicagu, kde strávil dosavadní kariéru v NHL. Od klubu nedostal novou smlouvu. Vedení Blackhawks se rozhodlo nepředložit mu ani kvalifikační nabídku jednoletého kontraktu. Šestadvacetiletý hokejista tak má od pondělí status nechráněného volného hráče, jímž se stane ve středu, zatímco dosud byl chráněným volným hráčem.

Washington (Aktualizováno: 9:52 12. 7. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík

Dominik Kubalík si v NHL bude hledat nové angažmá | Zdroj: Profimedia

Kubalík dosud v zámořské lize nastupoval pouze za Chicago, kam přišel v roce 2019. V uplynulé sezoně odehrál 78 zápasů s bilancí 15 branek a 17 asistencí.

Klub podruhé za sebou nepostoupil do play-off. Celkem má Kubalík v 202 zápasech NHL na kontě 116 bodů za 62 gólů a 54 přihrávek.

Trh s volnými hráči se otevře ve středu v 18 hodin SELČ. Kubalíkovi mohlo Chicago předložit kvalifikační nabídku za předpokladu, že by v ní dorovnalo jeho základní plat z minulé sezony ve výši čtyř milionů dolarů. Pokračovat v klubu však stále může, pokud by se s Blackhawks dohodl na spolupráci jako volný hráč.

Vedle Kubalíka, kterému skončila dvouletá smlouva s celkovým příjmem 7,4 milionu dolarů, se v Chicagu nedočkal kvalifikační nabídky ani útočník Dylan Strome. Obdrželi ji naopak obránce Caleb Jones a centr Philipp Kurashev.

Útočníci Henrik Borgström a Brett Connolly byli umístěni na takzvaný waiver list, odkud si je mohou vybrat ostatní týmy NHL.

Blackhawks se tak naplno pustili do přestavby týmu. Klub, který vyhrál v letech 2010, 2013 a 2015 Stanley Cup, chyběl letos ve vyřazovacích bojích počtvrté za posledních pět sezon.

Po výměnách opustili klub v posledních dnech i útočníci Alex DeBrincat (Ottawa), který přitom patřil k hlavním ofenzivním tahounům mužstva, či Kirby Dach (Montreal). Z Toronta přišel český brankář Petr Mrázek.

Konec Malkina

Na trh s volnými hráči míří podle médií i ruský útočník Jevgenij Malkin, který nepodepsal novou smlouvu s Pittsburghem. Pětatřicetiletý centr s ním získal třikrát Stanleyův pohár.

Malkin strávil v Pittsburghu celou dosavadní kariéru v zámoří. Za Penguins od roku 2006 odehrál 981 zápasů s bilancí 444 branek a 702 přihrávek. V play-off přidal 67 gólů a 113 asistencí ve 177 zápasech.

V uplynulých dvou letech však Malkin kvůli zraněním příliš nehrál. V uplynulé sezoně stihl po operaci kolena 41 zápasů, v nichž získal 20 gólů a 22 přihrávek.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme